Kostrena 7. rujan 2015.

Opet zvone školska zvona

Opet zvone školska zvona
Školska su zvona danas označila početak još jedne školske godine. Kostrenske su osnovnoškolce, kao i prethodnih godina, u učionicama dočekali besplatni udžbenici, koje je osigurala Općina Kostrena.
 
Korisnicima socijalne skrbi, Općina je osigurala i besplatne radne bilježnice. Učenici s prebivalištem na području Općine Kostrena koji osnovnu školu pohađaju izvan Kostrene, također imaju pravo na besplatne udžbenike, na način da im se refundiraju troškovi nabavke udžbenika, odnosno udžbenika i radnih bilježnica za korisnike socijalne skrbi.
 
Prvašići su s nestrpljenjem dočekali svoj prvi školski dan koji je započeo prigodnim programom dobrodošlice uz pjesmu i ples, kako i priliči ovako važnom događaju. Ravnateljica škole Biserka Miškulin i općinska načelnica Mirela Marunić, zaželjele su svim učenicima, a posebno prvašićima mnogo uspjeha u radu i puno dobrih ocjena. Nakon što su se u društvu učiteljica uputili u svoje učionice gdje su ih dočekali udžbenici, općinska načelnica Mirela Marunić uručila im je u ime Općine Kostrena i poklon bon u iznosu od 300 kuna za kupovinu školskog pribora. Bonove za kupnju pribora moći će iskoristiti u knjižarama Narodne novine, Školska knjiga i V.B.Z. do konca rujna.
 
„Želimo li da Kostrena bude uspješna i prosperitetna lokalna zajednica u kojoj je svakom njezinom stanovniku omogućeno ispunjenje osobnih potreba i ciljeva, moramo ulagati u mlade ljude i njihovo obrazovanje jer jedino tako ćemo ispuniti i našu viziju Kostrene. Osobito mi je zadovoljstvo danas pozdraviti naše prvašiće, koji će uskoro prvi put sjesti u školske klupe, u kojima će provesti neke od najljepših dana u životu i steći neraskidiva prijateljstva“, kazala je u svom pozdravnog govoru  općinska načelnica Mirela Marunić. 
 
Općina Kostrena bonom od 600 kuna sufinancirala je nabavku udžbenika za srednju školu, a sufinancirat će i pokaznu kartu za javni prijevoz učenika koji imaju prebivalište na području Općine Kostrena. Srednjoškolci su svoje bonove mogli iskoristiti u knjižarama Školska knjiga, V.B.Z. ili Narodne novine u Rijeci. 
 
Imajući u vidu troškove kojima su izloženi roditelji školaraca u drugim gradovima i općinama, jasno je zbog čega je Općina Kostrena jedno od najpoželjnijih mjesta za život u Primorsko- goranskoj županiji. Osim besplatnih udžbenika i javnog prijevoza, treba dodati i značajne iznose kojima Općina stipendira svoje uspješne učenike i studente.
 
Izvor: Općina Kostrena