Kostrena 12. rujan 2015.

"Prijateljice ujedinjene u odbojci"

"Prijateljice ujedinjene u odbojci"
3. Međunarodni ženski odbojkaški turnir “Friends united in volleyball” (Prijatelji ujedinjeni u odbojci) ovog se vikenda igra u sportskim dvoranama u Kostreni i na Trsatu. 

Turnir je svečano otvoren danas u Kostreni, gdje se natječe osam ekipa, uzrasta do 16 godina. Uz domaćina OK Kostrenu to su: ŽOK Sušak, ŽOK Gornja Vežica, OK Kostrena, OK Turnić, OK Grobničan, OK Opatija te dvije talijanske ekipe Volley Silea i Volley Resana. 

U pozdravnom govoru općinska načelnica Mirela Marunić naglasila je kako je Kostrena ponosna što je ugostila manifestaciju, koja je mnogo više od sportskog natjecanja, naglasivši kako su pozitivne emocije i prijateljsko okruženje prave vrijednosti koje sport promiče i u kojima nas povezuje. 
 
Puna “Lucija”

Zanimljivo zbog turnira su u Kostrenu stigla dva puna autobusa s Talijanima, koji su zakupili cijeli motel “Lucija”, a u odabranom se društvu našao i gradonačelnik Paese, Francesco Pietrobon.

U Dvorani Mladosti na Trsatu danas su igrale odbojkašice do 21 godine, a sudjelovale su ekipe: ŽOK Sušak, HAOK Rijeka, OK Rječina, OK Matulji 2004, Volley Postioma i Volley Silea.
 
Finala na Trsatu

Sutra je na rasporedu razigravanje za mjesta. U Kostreni će tako, od 10 sati, ekipe U16 igrati za 3., 5. i 7. mjesto, dok će u Dvorani Mladosti na Trsatu, u isto vrijeme, za 3. i 5. mjesto razigravati ekipe U21.

Obje finalne utakmice igraju se na Trsatu. U 11:30 snage će tako odmjeriti OK Grobničan i ŽOK Gornja Vežica, dok će u 13 sati isto učiniti HAOK Rijeka i Volley Postioma.

Međunarodni ženski odbojkaški turnir "Friends united in volleyball” organiziraju ŽOK Sušak i talijanski ASD Phoenix (Italija), uz pomoć Riječkog sportskog saveza i OK Kostrena.