Kostrena 11. svibanj 2018.

Prošećimo Kostrenom put Soplja

Prošećimo Kostrenom put Soplja
Turistička zajednica Općine Kostrena poziva sve zainteresirane da se u subotu 12. svibnja u 10 sati pridruže šetnji kostrenskom šetnicom pod nazivom "Prošećimo Kostrenom put Soplja“.

Na istočnom rubu općine Kostrena, na dominantnom kamenitom brijegu Sopalj s kojeg se pruža panoramski pogled na Bakarski zaljev i kvarnerske otoke nalazi se prostrano, s dva pojasa bedemskih opasača omeđeno pretpovijesno naselje, gradina Sopalj. Sopalj je utemeljen tijekom brončanog doba u drugom tisućljeću prije Krista, a kao stražarsko-nadzorna postaja bio je u funkciji nadzora prilaza Bakarskom zaljevu gotovo do našeg doba. Zbog toga Sopalj je omiljeno odredište za istraživanje, ali i rekreaciju mnogih stanovnika Kostrene i okolnih mjesta.

Tijekom šetnje pod stručnim vodstvom sudionici će moći saznati i nešto više o arheološkom nalazištu Sopalj i povijesti Kostrene. Duž cijele staze može se prošetati, brati šparoge  ili jednostavno uživati u pogledu na bakarski zaljev, a potom se opet spustiti na okrjepu u neki od kostrenskih ugostiteljskih objekata uz more.

Okupljanje sudionika je kod Zelenog otoka u Glavanima na ulazu u Trim stazu u 10 sati.

Komentari