Kostrena 9. svibanj 2015.

Šetnja kroz kreativnost

Šetnja kroz kreativnost
Umjetnici iz Kostrene i okolice nakratko su posudili kostrensku šetnicu. U sklopu tradicionalne manifestacije ovog su vikenda izložili svoje radove na dijelu obalnog puta.

Kreativna šetnica je osmišljena 2012. godine s ciljem da se brojne šetače i posjetioce kostrenske šetnice upozna sa stvaralaštvom naših umjetnika te da im šetnja bude još ugodnija, poručuju organizatori. 

Manifestacija se održava svakog prvog vikenda u mjesecu, u razdoblju od ožujka do listopada, a održavanje uvelike ovisi o vremenskim uvjetima. 

Do ove godine Kreativna šetnica se održavala uzduž čitavog obalnog puta, na posebno označenim lokacijama od uvale Žurkovo pa sve do lučice Stara voda. Ove godine idemo s nešto drugačijim konceptom. Namjera je sve umjetnike okupiti na jednom dijelu šetnice te njihovu prodajnu izložbu popratiti događanjima i radionicama. Posjetioci će moći uživati u umjetničkim radovima kostrenskih umjetnika, ali i umjetnika iz šire okolice. Moći će birati između likovnih, keramičkih radova, suvenira, unikatnog nakita, kamenih vaza, proizvoda od lavande kao i raznih handmade proizvoda. Novitet je i tematska gastro ponuda: vikend šparoga, vikend kostrenske kuhinje...

“Broj umjetnika koji sudjeluje na ovoj manifestaciji sve je veći, a ovim putem pozivamo sve zainteresirane umjetnike da nam se jave i prijave za sudjelovanje na Kreativnoj šetnici,” poručuje Sandra Svetić, direktorica Turističke zajednice Općine Kostrena. 

Sudjelovanje je besplatno, dakle nema kotizacije, a jedini je uvjet da je umjetnik član neke udruge ili da ima registriranu djelatnost. Izlažu se isključivo umjetnički radovi, handmade proizvodi, suveniri od prirodnih materijala, ali ne i hrana i piće.