Kostrena 13. siječanj 2019.

Špažićari preuzeli vlast pa proslavili s brojnim gostima

Špažićari preuzeli vlast pa proslavili s brojnim gostima
Špažićari su ponovno na vlasti u Kostreni, a već su sinoć, zajedno s brojnim gostima, pokazali da će Narodna čitaonica Kostrena Sv. Lucija i ove zime biti jedan od najposjećenijih maškaranih centara u riječkom prstenu.

Ako se po jutru dan poznaje Kostrenjane i njihove goste čeka još šest sjajnih maškaranih subota. Špažićari su sinoć u velikom stilu proslavili dolazak na vlast, uz pomoć Grupe Venus, koja već petu godinu za redom zabavlja maškaranu Kostrenu.

Ključ je Špažićarima predao sada već bivši načelnik Dražen Vranić, koji je pozdravio sve okupljene, a Špažićarima je poručio kako od njih očekuje da se dobro zabave, ali i da nova vlast realizira poneki projekt te ostavi nešto novaca u kostrenskom proračunu.
 
Spasiti 3. Maj i vratiti mlade u Hrvatsku

Meštrica Jelena Vukoša je obećala da će mještanima biti puno bolje nego do sada. Špažićari će, najavila je, izvući 3. Maj iz stečaja i pokrenuti brodogradnju, oživjeti poljoprivredu i stočarstvo, vratiti mlade u Hrvatsku i dati im veće plaće nego u inozemstvu. Maškare će u Kostreni izgraditi reciklažno dvorište i bukobran kraj Viktor Lenca, asfaltirati ceste, otvoriti maškarani fakultet i muzej pomorstva, u lučicu Podurinj dovesti kruzere, riješiti problem kanalizacije, ukinuti račune za čistoću, izgraditi vatrogasni i starački dom te novo dječje igralište, urediti trim stazu, riješiti problem divljači, urediti centar općine, izgraditi bazen i novi dječji vrtić te otvoriti parfumeriju u Urinju, a za novog direktora kostrenskog komunalnog društva i ravnatelja kostrenskog dječjeg vrtića postavit će Mićela Treće (ajme) majko.
 
Mićel Treće (ajme) majko

Špažićari su tradicionalno predstavili svoga krivca za sve kostrenske probleme u protekloj godini. Njihov se Mićel ove godine preziva Treće (ajme) majko, jer dolazi iz 3. Maja. Mićel će u Narodnoj čitaonici Kostrena Sv. Lucija visjeti do Pepelnice, kada će mu Špažićari suditi i presuditi.

To će vrijeme Mićel kratiti “s visoka” gledajući na maškarane zabave, uz Grupu Venus, koje će se u Kostreni održavati još šest subota te petak 01. ožujka. Goste čekaju raznovrsna ugostiteljska ponuda, tombola te nagrade za najbolje maske, a organizirane će grupe, koje se unaprijed najave, Špažićari počastiti kupusom, kobasicama i domaćim fritulama. Spomenuti svakako treba i dvije dječje redute, uz grupu Venus i animatora.
 
“Costa Arena” na Korzu

Kostrenske će maškare imati svoju predstavnici na izboru za kraljicu Riječkoga karnevala, a ugostit će i Maškarani auto-rally Pariz- Bakar. U velikom će finalu stotinjak Špažićara sudjelovati na Međunarodnoj karnevalskoj povorci u Rijeci, s maskom “Costa Arena”, uz atraktivnu koreografiju i alegorijska kola.