Kostrena 24. lipanj 2023. Klaudio Vrančić

Triatlonke i triatlonci snage po buri odmjerili u Kostreni

Triatlonke i triatlonci snage po buri odmjerili u Kostreni
Drugo izdanje Prvenstva Hrvatske u supersprint triatlonu u Kostreni danas je, unatoč jakoj buri, okupilo više od 200 natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije

Kostrena je, drugu godinu za redom, domaćin Prvenstva Hrvatske u supersprint triatlonu. Natjecanje je danas okupilo više od 200 natjecatelja iz svih krajeva Hrvatske, koji su odmjerili snage, unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima. Zahvaljujući gostima iz susjedne Slovenije, natjecanje je ove godine dobilo i međunarodni predznak. 


“Drugo izdanje Prvenstva Hrvatske u supersprint triatlonu u Kostreni se održava u još većem obimu. Drago nam je da su kako destinacija tako i naša organizacija jako dobro prihvaćeni od strane natjecatelja. Veseli smo, iako su uvjeti, zbog jake bure, pomalo rubni”, naglasio je Miroslav Marić, predsjednik Triatlon kluba Rival.


Što znaju i mogu u Kostreni su danas pokazali svi uzrasti. Naime, za najmlađe, od 7 do 13 godina, organiziran je akvatlon, djevojčice i dječaci stariji od 15 godina imali su svoju triatlon utrku, a dvije su glavne, seniorske utrke bile rezervirane za pripadnice ljepšeg, odnosno jačeg spola. Na samom je kraju održano i premijerno izdanje Kostrenskog supersprinta, otvorene utrke, u kojoj su se mogli natjecati svi zainteresirani. 


Start natjecanja bio je na po mnogima najljepšoj kostrenskoj plaži- Nova voda. Plivalo se 375 metara, bicikliralo 10 kilometara te trčalo 2,5 kilometra. 

Drugo izdanje Prvenstva Hrvatske u supersprint triatlonu organizirao je Triatlon kluba Rival u suradnji s Hrvatskim triatlon savezom, Općinom Kostrena, Turističkom zajednicom općine Kostrena i KD Kostrena, a natjecanje su pomogli: La Primafit, Istarska Pivovara, ACI, Keindl Sport, SuperHeraw, Dezinsekcija Rijeka i mnogi drugi.