Kostrena 4. listopad 2019.

Uspješna turistička sezona iza Kostrene

Uspješna turistička sezona iza Kostrene

Porast broja dolazaka i osjetan porast broja noćenja obilježio je prvih devet mjeseci ove godine u Kostreni, koja postaje sve atraktivnija i poželjnija turistička destinacija.

Turistički djelatnici krajem rujna imaju pune ruke posla sa statistikom, a oni kostrenski imaju razloga za zadovoljstvo. 


Naime, iza Kostrene je uspješna turistička sezona. Raste broj dolazaka i noćenja, a sve je više i kvalitetnih smještajnih kapaciteta. U prvih devet mjeseci ove godine ostvareno je tako 3% više dolazaka i čak 16% više noćenja nego u istom razdoblju protekle godine. 

Dobri rezultati ostvareni su i u špici turističke sezone. U srpnju je zabilježeno 6% više dolazaka i 15% više noćenja, a u kolovozu 5% više dolazaka i 5% više noćenja nego u istim mjesecima lani. 


“Možemo zaključiti kako je glavna turistička sezona u Kostreni bila iznimno uspješna, a osim odličnih turističkih rezultata, obilježilo ju je i mnoštvo zanimljivih i prepoznatljivih događanja na području Općine. Posezona također bilježi pozitivne rezultate, a Turistička zajednica Općine Kostrena nastavlja s planiranim aktivnostima i pripremama za sljedeću sezonu, za koju se nadamo da će biti jednako uspješna kao i ova”, poručila je Sandra Svetić, direktorica TZO Kostrena.  


Naglasiti treba kako Kostrenu za svoj odmor pretežno biraju stranci i to najčešće: Nijemci, Talijani, Mađari, Poljaci i Austrijanci, ali ove je godine zabilježen i porast broja domaćih gostiju.