Kostrena 5. kolovoz 2016.

Vijenci i svijeće za kostrenske branitelje

Vijenci i svijeće za kostrenske branitelje
Dan pobjede i domovinske zahvalnosti danas je obilježen diljem Hrvatske. U Kostreni su, nakon svete mise, položeni vijenci i zapaljene svijeće na posljednjim počivalištima poginulih hrvatskih branitelja.

U jutarnjim je satima svečani mimohod krenuo od parkirališta ispred Općinske zgrade prema crkvi Sv. Lucije, gdje je služena sveta misa. 

Nakon misnog slavlja položeni su vijenci na spomen obilježja i grobove hrvatskih branitelja poginulih u Domovinskom ratu, na grobljima u Sv. Luciji i Sv. Barbari. Vijence su položili predstavnici Općine Kostrena, na čelu s općinskom načelnicom Mirelom Marunić, te predstavnici branitelja.

“Za nas je Oluja jedna od najvećih pobjeda u povijesti, zahvaljujući kojoj imamo samostalnu i suverenu Hrvatsku i na to smo ponosni,” naglasio je predsjednik UDVDR Kostrena Franjo Božinović.

UDVDR Kostrene uz financijsku potporu Općine Kostrena, u znak sjećanja i zahvalnosti kostrenskim braniteljima, dao je izraditi prigodne spomen pločice, koje su uručene obiteljima svih nastradalih, poginulih i umrlih braniteljima iz Kostrene.