Kostrena 4. lipanj 2023. Mia Mohorić

Više od 300 sudionika u Kostreni prikupilo 5 kubika otpada

Više od 300 sudionika u Kostreni prikupilo 5 kubika otpada
Ovogodišnja 29. EKO Kostrena okupila je 310 sudionika od čega stotinjak ronioca, a svi zajedno čistili su kostrensko priobalje i morsko dno. Još jedna uspješna eko akcija privedena je kraju čime se obilježio i Svjetski dan zaštite okoliša.

Klub podvodnih aktivnosti Kostrena još je jednom pokazao koliko je EKO Kostrena postala prepoznatljiva akcija na koju se svake godine odazove velik broj volontera i ronioca.


Ugodno kostrensko subotnje prijepodne započelo je okupljanjem ispred klupskih prostorija KPA Kostrena, gdje je sudionike dočekala dobro raspoložena ekipa ronioca i klupskih volontera. Prijavljeni sudionici podijeljeni su u manje skupine te upućeni u raznim smjerovima po obalnoj šetnici kako bi na svojoj ruti prikupili otpad. Istovremeno s plaže Lumbortovo (ispod prostorija KPA Kostrena) u more su krenuli brojni ronioci.


Vrijedne ruke ronioca i ostalih sudionika akcije prikupile su oko 5 kubika otpada iz mora i obalnog pojasa. U odnosu na prošlu 2022. godinu to je čak 3 kubika manje. 

EKO Kostrena održava se u organizaciji Kluba podvodnih aktivnosti Kostrena uz potporu Općine Kostrena, Primorsko-goranske županije, KD Kostrena, Dezinsekcije d.o.o. te DIP Ravnateljstva civilne zaštite Rijeka.