Kostrena 28. lipanj 2018.

Zdrava hrana Kostrenjanima na dlanu

Zdrava hrana Kostrenjanima na dlanu
“Zeleni kostrenski samanj”, sajam zdrave hrane, prerađevina i proizvoda uzgojenih i proizvedenih na ekološki način, je u predvorju Sportske dvorane Kostrena okupio desetak izlagača, čiji su proizvodi privukli brojne mještane. 
 
Voće, povrće, džemovi, sokovi, sirevi, salame i ostali proizvodi uzgojeni ili proizvedeni na ekološki način ponovno su se našli na štandovima u predvorju Sportske dvorane Kostrena. “Zeleni kostrenski samanj” postao je tradicionalno događanje, na radost brojnih mještana, koji jednom mjesečno imaju priliku napuniti kuhinje zdravim namirnicama. 
 
Važno je naglasiti da svoje proizvode u Kostreni mogli prodavati isključivo izlagači koji su hranu proizveli na ekološki način, bez pesticida i štetnih dodataka te posjeduju odgovarajuće certifikate. 
 
“S obzirom na to da je počelo ljeto i da su vremenski uvjeti takvi kakvi jesu izlagača je nešto manje, ali u Kostrenu nam stižu OPG-ovci iz svih krajeva, od Istre do Like, koji nude isključivo zdravu hranu. Imamo velike planove, ne samo za tržnicu zdrave hrane. Već utorak imamo seminar na temu zdravog života s renomiranim stručnjacima. Projekt je u začetku, ali polučuje dobre rezultate. Reakcije mještana su pozitivne, imamo njihovu podršku i nadamo se da će tako biti i dalje”, naglasio je Miljenko Štokić predsjednik Ekoregije Kostrena.
 
Organizator kostrenskog sajma zdrave hrane je udruga Ekoregija Kostrena, a program ekološko- edukativnih radionica i promoviranje zdravog načina života financira Općina Kostrena.

Komentari