Ostalo 30. rujan 2019.

2020. u znaku promocije projekta Putovima Frankopana

2020. u znaku promocije projekta Putovima Frankopana

U obnovljenim frankopanskim kaštelima, u sklopu projekta Putovima Frankopana, uredit će se sedam interpretacijskih centara dok je Posjetiteljski centar već uređen u dvorcu Nova Kraljevica.

Veliki projekt obnove i turističke valorizacije vrijedne povijesno- kulturne baštine- Putovima Frankopana dobio je produljenje za dovršetak do 1. veljače 2020. godine što omogućava da se cjelovito realiziraju svi planirani programi i aktivnosti. 


Najavio je to na današnjem susretu s novinarima župan Zlatko Komadina te dodao da će slijedeća, 2020. godina, biti godina promocije Frankopana i doprinos PGŽ Rijeci- europskoj prijestolnici kulture.

Pročelnica Šišić podsjetila je da se s obnovom prvog Frankopanskog kaštela u Vinodolu započelo još 2005., a da je prihvaćanjem Putovima Frankopana kao europskog projekta osiguran novac za značajne građevinske ali i programske aktivnosti. Ukupno je riječ o 61 milijun kuna od čega je čak 47 milijuna bespovratnog europskog novca, istaknula je Šišić. 


Dodala je da je riječ o projektu koji obuhvaća tri mikro regije, Gorski kotar, otok Krk i Vinodol, u kojima će se u obnovljenim kaštelima urediti 7 interpretacijskih centara dok je Posjetiteljski centar već uređen u dvorcu Nova Kraljevica. 

Peršić- Živadinov naglasila je da će TZ Kvarnera u slijedećoj godini intenzivno komunicirati kulturno- turističku rutu Putovima Frankopana za što će biti tiskane i posebne brošure, monografija te drugi promotivni materijali. Turistička valorizacija kulturne i povijesne baštine nosi u sebi veliki potencijal za produljenje turističke sezone i brendiranje ove regije kao atraktivne cjelogodišnje destinacije.