Ostalo 11. svibanj 2016.

4. biciklistički maraton u Crikvenici

4. biciklistički maraton u Crikvenici
Crikvenica će ove nedjelje ugostiti ponajbolje hrvatske bicikliste, koji će nastupiti na 4. XCM maratonu "Crikvenica", utrci za "Kup Hrvatske 2016." te Nacionalnom prvenstvu Republike Hrvatske. 
 
Start utrke je na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici, odakle se, uz policijsku pratnju, vozi gradskim ulicama prema Grižanama. U Grižanama slijedi skretanje lijevo prema predjelu Peski, gdje se na 12. kilometru maratona razdvajaju staze A (72 km) i B (54 km). Staza A nastavlja lijevo prema predjelu Tić i Kalac s poprilično zahtjevnim spustom od 26. do 31. kilometra. Nakon spusta vozači A staze dolaze ponovno na predio Peski gdje nastavljaju dalje trasom B staze prema Pališinu, Lukovu te Tiću. Poslije Tića i posljednje feed zone slijedi spust prema Grižanama i Kotoru, s konačnim ciljem na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici. 
 
Na crikvenički biciklistički maraton dolaze i posebni gosti- Matija Kvasina, pobjednik ovogodišnje utrke "Tour of Croatia" i Josip Rumac, njegov kolega iz "Synergy Baku Cycling Projecta", azerbajdžanskoga tima koji je dobio nagradu za najbolji tim u ukupnom poretku ove međunarodne biciklističke utrke.