Ostalo 14. travanj 2017.

4. etapa "Tour of Croatia” starta iz Crikvenice 

4. etapa "Tour of Croatia” starta iz Crikvenice 
Još svega nekoliko dana i kreće jedno od najznačajnijih i najuzbudljivijih sportskih događanja u 2017. godini. 3. ”Tour of Croatia” s velikim nestrpljenjem iščekuju ljubitelji sporta, posebice biciklizma.

Velika međunarodna biciklistička utrka treću godinu zaredom povezat će jadransku obalu, Istru i unutrašnjost Hrvatske, a traje od 18. do 23. travnja. Šest dana, šest etapa (Osijek- Koprivnica, Trogir- Biokovo, Imotski- Zadar, Crikvenica- Umag, Poreč- Učka, Samobor- Zagreb), 20 biciklističkih timova, 1000 kilometara, a uzbuđenje, dinamika i atmosfera se ne daju iskazati brojkama. 

Gledatelji koji će utrku pratiti uživo, ali i oni ispred TV ekrana u čak 177 zemalja svijeta, uživat će prateći natjecanje vrhunskih svjetskih biciklističkih imena, članova timova iz Bahraina, Kazahstana, SAD-a, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Velike Britanije, Italije, Poljske, Ruske Federacije, Izraela, Španjolske, Austrije, Švicarske, Hrvatske, Slovenije, Turske, Kolumbije i Ukrajine. 

Crikvenica će i ove godine biti dio ove vrijedne međunarodne sportske priče, i to ponosni domaćin starta 4. etape utrke, koja je zakazana za petak, 21. travnja 2017. Etapa duga ukupno 171 km kreće s Trga Stjepana Radića u Crikvenici. Okupljanje na trgu će početi oko 11 sati, a kao i prošle godine, priprema se zabavni program i poseban doček za natjecatelje- velika crveno bijela navijačka zastava, brojni posjetitelji u istim bojama te morski pozdrav jedriličara iz crikveničke gradske luke. Budući da je zahvaljujući tematskim sadržajima, počevši od šetnice Ljubavne cestice i Mediteranskoga labirinta ljubavi pa do 10 romantičnih lokacija za ljubljenje, Rivijera Crikvenica prepoznata kao destinacija ljubavi uz navijačku će zastavu bicikliste na crikveničkome trgu dočekati i jedna novost- veliko crveno srce u sigurnim rukama navijača.

Biciklisti će se iz centra Crikvenice oko 13:00 uputiti prema Novom Vinodolskom i Bribiru, potom kreću do Kraljevice i Buzeta, a cilj četvrte etape je u Umagu.

Ovaj će vrhunski sportski doživljaj u cijeli svijet poslati jedinstvenu razglednicu iz Hrvatske i gledatelje upoznati s bogatom ponudom te kulturno-povijesnom i prirodnom baštinom gradova kroz koje prolazi utrka.