Ostalo 4. studeni 2020.

5 pogleda u kojima ne uživamo dovoljno

5 pogleda u kojima ne uživamo dovoljno
Ljepote našeg kraja neprocjenjivo su bogatstvo koje mnogi nenamjerno uzimaju olako. Stoga podsjećamo na pet pogleda što oduzimaju dah, pogleda zbog kojih se ponekad isplati zastati, duboko udahnuti, opustiti se i uživati u jedinstvenim ljepotama Rijeke i Riječkog prstena.
 
Trsat


Trsatska Gradina tu je “oduvijek” pa je predivan pogled što se pruža na “grad koji teče” i kvarnerske otoke lako uzeti zdravo za gotovo. No, s Trsata “puca” po mnogima najljepši od riječkih pogleda.
 
Fortica


Kad grad smjestite na brijeg iznad Kvarnera “osuđeni” ste na poglede koji ostavljaju bez daha. Možda i najljepši kastavski pogled pruža se s Fortice prema Liburniji s jedne i kvarnerskim otocima s druge strane.
 
Platak

 
Na vrh Radeševa, na 1363 metra nadmorske visine, većina se "penje" isključivo u skijaškoj sezoni. Sretnici koji se tu nađu za lijepog vremena znaju kakvo je jedinstveno iskustvo skijanje s fantastičnim pogledom na more. 
  
Takala


Bakarski prezidi, što su se nekada protezali od Bakra do Bakarca, impozantni su sami po sebi. No, dostojan ih je i fenomenalni pogled što se s obnovljene Takale pruža na Bakarski zaljev i kvarnerske otoke.
 
Grad Grobnik


Dobro su znali stari Frankopani gdje trebaju smjestiti svoju utvrdu. Grobnički kaštel divno je zdanje, baš kao i pogled što se proteže preko slavnog Grobničkog polja sve do “grobničkih alpi”.