Ostalo 18. siječanj 2024. Izvor: TZG Opatija

Advent u Opatiji proglašen najljepšim u Hrvatskoj

Advent u Opatiji proglašen najljepšim u Hrvatskoj
Čarobna i romantična zimska atmosfera koja povezuje prirodne ljepote, atraktivno uređene te prekrasno osvijetljene parkove, šetnice, ulice i trgove u gradu, bogat i raznovrstan program za sve uzraste te vrhunsku gastronomsku ponudu ono su što izdvaja opatijski Advent. Upravo je te kvalitete istaknula i nagrada Večernjeg lista, ali i potvrdili izvrsni prosinački turistički rezultati Opatije.

Opatija ima najljepši Advent u Hrvatskoj. Dojmove desetaka tisuća posjetitelja koji su ove godine obišli Najljepši Advent uz more potvrdio je i izbor Večernjeg lista “NajAdvent” u kojem je titula, prema glasovima žirija, pripala upravo Opatiji. Kampanju NajAdvent vidjelo je više od dva milijuna ljudi, a čitatelji su imali prilike uživati u fotografskim reportažama adventske patrole u sklopu koje su novinari Večernjeg lista obilazili nominirane destinacije. Stručni žiri koji su činili Ivana Mišerić, Ivica Propadalo, Lela Mikšić, Sandi Pego i Dijana Jendrašinkin Babić ocjenjivali su kreativnost, specifičnosti Adventa, vizualni dojam i programski sadržaj manifestacija. 

Novo priznanje popularne manifestacije, koja je dosad osvajala brojne nagrade na domaćoj i svjetskoj razini, preuzeli su direktorica Turističke zajednice Grada Opatije Suzi Petričić te opatijski gradonačelnik i predsjednik Turističke zajednice Fernando Kirigin. 

“Opatijski je Advent posljednjih godina postao prepoznatljiv na nacionalnoj i međunarodnoj razini, dokaz čemu su dosad osvojene nagrade i priznanja, a nagrada Večernjeg lista ponovno potvrđuje njegovu kvalitetu i značaj. Ponosni smo na ostvareno jer je Advent Opatija postao razlog dolaska brojnih gostiju u destinaciju, ali istovremeno i omiljeno mjesto okupljanja i druženja Opatijaca. Posebno nas raduju brojne pozitivne reakcije posjetitelja. Zahvaljujem svima uključenima u organizaciju Adventa, svim hotelijerima, ugostiteljima, lokalnim udrugama, dekoraterima te osobito djelatnicima Turističke zajednice, Parkova i gradske uprave na uloženoj kreativnosti, radu i posvećenosti našem zajedničkom projektu”, poručio je Kirigin. 


Advent u Opatiji od svojeg je prvog izdanja plijenio pozornost posjetitelja, medija, ali i turističkih stručnjaka, pa je tako osvojio prestižnu titulu „Best Christmas Lights“ i uvršten je među najbolje adventske programe u Europi, dok je Opatija proglašena jednom od najljepše uređenih adventskih destinacija u svijetu. Čarobna i romantična zimska atmosfera koja povezuje prirodne ljepote, atraktivno uređene te prekrasno osvijetljene parkove, šetnice, ulice i trgove u gradu, bogat i raznovrstan program za sve uzraste te vrhunsku gastronomsku ponudu ono su što izdvaja opatijski Advent. Upravo je te kvalitete istaknula i nagrada Večernjeg lista, ali i potvrdili izvrsni prosinački turistički rezultati Opatije.

Naime, u prosincu je „Kraljica Jadrana“ zabilježila gotovo 63 tisuće noćenja, što je u odnosu na prosinac 2019. godine porast od čak 43 posto. Time je Opatija ponovo bila najposjećenija jadranska destinacija te druga u Hrvatskoj prema broju noćenja, tik do Zagreba. 

“Advent u Opatiji nije samo jedno od najvažnijih godišnjih događanja u gradu, već i jedna od najprepoznatljivijih manifestacija u Hrvatskoj. Brojne nagrade koje smo dobivali tijekom proteklih godina, ali još više pohvale i pozitivne ocjene sada već stotina tisuća ljudi koji su obišli naša adventska zbivanja, motiviraju nas da iz godine u godinu podižemo ljestvicu kvalitete. Veseli me da taj organizacijski trud prepoznaju i stručnjaci, ali i publika, a sve prate i turistički rezultati. U prosincu je u Opatiji ostvareno 63.000 noćenja što je najbolji turistički rezultat u povijesti Opatije”, kazala je direktorica Turističke zajednice grada Opatija Suzi Petričić.