Ostalo 12. listopad 2016.

Biciklom otkrijmo ljepote Riječkog prstena

Biciklom otkrijmo ljepote Riječkog prstena
Ljubiteljima kretanja na dva kotača, i to onih na nožni pogon, vikend pred nama donosi još jedno vrlo zanimljivo biciklističko događanje- Bike Rijeka Weekend.
 
Na zajedničkoj konferenciji za medije turističkih zajednica Riječkog prstena najavljen je Bike Rijeka Weekend. Kao što samo ime kaže, radi se o biciklističkom vikend druženju koje će 15. i 16. listopada ljubiteljima aktivnog odmora i rekreacije pružiti posve drugačiji doživljaj područja oko Rijeke.
 
Bike Rijeka Weekend najavili su direktorica Turističke zajednice grada Kastva Dolores Kukurin i Mirela Srkoč Šenkinc iz agencije Promotiv Travel, a prisutni su bili i predstavnici svih turističkih zajednica Riječkog prstena.
 
Bogat poviješću i tradicijom, Riječki prsten je regija osebujnog susreta mora i gorskog kraja, a tijekom vikenda 15. i 16. listopada na raspolaganju će biti duže i kraće rute kojima će se na 2 kotača obići najzanimljivije dijelove i atrakcije Kastva, Klane, Viškova, Jelenja, Čavala, Rijeke, Bakra, Kostrene i Kraljevice. Rute prolaze dijelovima Biciklističke transverzale Riječkog prstena čija će atraktivna konfiguracija terena, kombinacija asfalta i makadama te jedinstveni pogledi na Riječki zaljev, učiniti ovu biciklističku pustolovinu ispunjenom i nezaboravnom.
 
Broj mogućih sudionika je limitiran te su obavezne pretprijave putem online obrasca najkasnije do četvrtka 13. listopada. Kotizacija za 1 dan iznosi 50 kn, za 2 dana 80 kn, a uključuju majicu, ručak na kraju ture (za oba dana kod kotizacije za 2 dana), okrijepe te organizaciju i vođenje. Svima se preporučuje nošenje kacige te posjedovanje rezervne zračnice.
 
Start i cilj u Kastvu i Kraljevici
 
Subotnje okupljanje svih sudionika na kastavskoj Fortici je od 9 do 10 sati, kada je na rasporedu start biciklističkih tura. 
 
Duža ruta iznosi 47 kilometar sa 720 metara ukupnog uspona (Kastav- Breza- Klana- Studena- Jelenje- Dražice- Grad Grobnik- Lukeži- Grohovo- Kablari- Marinići- Kastav), dok je kraća duga 29 kilometara s 390 metara ukupnog uspona (Kastav - Breza - Klana - Studena - Saršoni - Kablari - Marinići - Kastav).
 
Dan kasnije okupljanje sudionike je u Frankopanskom kaštelu u Kraljevici, također od 9 do starta u 10 sati.  
 
Duža nedjeljna ruta sastoji se od 41 kilometra s 820 metara ukupnog uspona (Kraljevica- Križišće- Hreljin- Škrljevo- Sv. Kuzam- Kostrena- Bakar- Kraljevica), dok je kraća ruta duga 23 kilometra s 440 metara uspona (Kraljevica- Križišće- Hreljin- Bakar- Kraljevica).
 
Na kraju oba dana (u 16 sati) organizatori su pripremili zajednički ručak za sve sudionike.

Radi najave loših vremenskih prilika za ovaj vikend (15./16.10.2016.) otkazan je Bike Rijeka Weekend.!