Ostalo 5. travanj 2017.

Četiri rute na dvodnevnom Bike Rijeka Weekendu

Četiri rute na dvodnevnom Bike Rijeka Weekendu
Vikend pred nama donosi nam druženje na dva kotača koje će ujediniti cijeli Riječki prsten- Bike Rijeka Weekend. Ljubitelji aktivnog odmora i rekreacije od 8. do 9. travnja imaju priliku istražiti i doživjeti područja oko Rijeke na posve drugačiji način. 

Biciklijadu su na konferenciji za medije najavili Bojan Šenkinc iz agencije Promotiv Travel Outdoor, Dolores Kukurin, direktorica Turističke zajednice grada Kastva i Robi Krulić, direktor Turističke zajednice grada Kraljevice, a prisutni su bili predstavnici turističkih zajednica i ostalih mjesta uključenih u biciklijadu.
 
Bogat poviješću i tradicijom, Riječki prsten je regija osebujnog susreta mora i gorskog kraja, a tijekom vikenda 8. i 9. travnja na raspolaganju će biti ukupno 4 duže i kraće rute kojima će se na 2 kotača obići najzanimljivije dijelove i atrakcije Kastva, Klane, Viškova, Jelenja, Čavala, Rijeke, Bakra, Kostrene i Kraljevice. Rute prolaze dijelovima Biciklističke transverzale Riječkog prstena čija će atraktivna konfiguracija terena, kombinacija asfalta i makadama te jedinstveni pogledi na Riječki zaljev, učiniti ovu biciklističku pustolovinu ispunjenom i nezaboravnom.
 
Broj sudionika je limitiran te su obavezne prijave putem online obrasca. Kotizacija za 1 dan iznosi 50 kn, za 2 dana 80 kn, a uključuju majicu, ručak na kraju ture (za oba dana kod kotizacije za 2 dana), okrijepe i organizaciju i vođenje. Svima se preporučuje nošenje kacige te posjedovanje rezervne zračnice.