Ostalo 29. prosinac 2021. Izvor: TZG Opatija

Četverostrukim dočekom Opatija će zakoračiti u 2022. 

Četverostrukim dočekom Opatija će zakoračiti u 2022. 
Dočeci će se održati na gradskoj tržnici uz domaće snage koje će predvoditi Koktelsi i Šajeta, kod Šporera uz Dellboyse, na Xmas Street Lungomare uz DJ- a i na Ljetnoj pozornici uz Grooverse. Dobra glazba, vrhunska gastronomska ponuda i atraktivan program nastavit će se u raskošno uređenoj blagdanskoj Opatiji i tijekom novogodišnjeg vikenda. 

Četverostrukim novogodišnjim dočekom Opatija će ispratiti 2021. i uz optimističnu glazbenu podlogu punu rocka, popa i funka, ali i poznatih stihova domaćih zvijezda, zakoračiti u 2022. godinu. Svi dočeci Nove godine na otvorenom održat će se u skladu s postojećim mjerama te uz obavezno predočenje važeće covid potvrde. 

Središnji doček, u organizaciji Grada Opatije, održat će se pred “mrkatom”, odnosno gradskom tržnicom, gdje će se u petak, 31. prosinca okupiti “krema” lokalne glazbene scene. S početkom u 20 sati zasvirat će David Danijel, Duško Jeličić Dule sa svojom Bonacom, Koktelsi i Šajeta. 


Od 22 sata, glazbeno zagrijavanje za Novu godinu krenut će i kod Umjetničkog paviljona Juraj Šporer i na Ljetnoj pozornici. U srcu opatijskog Adventa, pred Šporerom i u parku što ga okružuje, za dobre vibracije pobrinut će se Dellboys s gostima, a uz klizalište na otvorenoj sceni Ljetne atmosferu će ugrijati Grooversi. Četvrta lokacija za ispraćaj Stare godine je Xmas Street Lungomare Advent, gdje od 19 nastupa DJ Alex Ivanov, a doček je organiziran i u brojnim hotelskim i ugostiteljskim objektima diljem Opatije. 

Za sve posjetitelje koji nemaju digitalnu covid potvrdu osigurana je mogućnost testiranja brzim antigenskim testom na ulazu u centar Opatije iz smjera hotela Ambasador u periodu od 20:00 do 23:30 sati po cijeni od 70 kn. 

Silvestarski program započet će već u jutarnjim satima, koji su prema tradiciji posvećeni najmlađima. Dječji doček Nove godine od 11 sati na Ljetnoj pozornici pružit će mališanima sat punih doživljaja uz nezaobilaznu pjesmu i ples, balone, konfete i facepainting te veselo društvo kostimiranih animatora i uličnih umjetnika koji će mališane zabaviti raznim igrama, radionicama i akrobacijama. 


U isto vrijeme, ispred hotela Milenij održat će se izložba oldtimer vozila Liburnia Classic Cluba, dok će u 12 sati Xmas Street Lungomare Advent krenuti prema dočeku Nove godine uz The Funkables.

Od 12 do 16 sati, svakog sata startat će novogodišnje panoramske vožnje brodom Jadera opatijskim akvatorijem koje će, uz fritule i pjenušac, ponuditi novi pogled na Opatiju i izvrsnu uvertiru u večernju zabavu. 

Zanimljiv program neće stati niti u 2022. godini, već će se nastaviti tijekom čitavog novogodišnjeg vikenda. Na samu Novu godinu, u subotu 1. siječnja, točno u podne na Slatini će opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin uputiti novogodišnju čestitku svim okupljenim Opatijcima i gostima Opatije, nakon čega će se održati tradicionalno otvorenje kupališne sezone u “režiji” Opatijskih kukala, koje će na novogodišnjem kupanju pratiti glazbeni sastav Trio Asi i kuma, čakavska pjesnikinja Marina Česen. 


Već i prije tradicionalnog zimskog kupanja popularnih opatijskih kukala, Opatija će se probuditi uz zvuke glazbe. Priliku da budu prvi izvođači koji će nastupiti u 2022. godini dobit će Spart Jazz Quartet, čije će pitke melodije od 10 sati odjekivati Parkom Angiolina. Koncerti će se nizati do kraja dana- od 13 do 16 sati svirat će se na terasi hotela Milenij, od 17 sati DJ Maki zabavit će Xmas Street Lungomare Advent, a od 18 sati u Parku Angiolina nastupit će Dino Antonić Trio. 

Subotnje poslijepodne kod Šporera bit će gotovo čitavo vrijeme ispunjeno dobrom, “živom” glazbom. Od 13 do 17 sati za to će se pobrinuti Trio Asi, a od 19 do 23 sata Blu: Kanu.


Nedjelja, 2. siječnja donosi iznenađenja i “Surprise Party” kod Umjetničkog paviljona Juraj Šporer koji na popularnom blagdanskom okupljalištu počinje u 19 sati. I raniji nedjeljni termini bit će zanimljivi ljubiteljima dobre glazbe, jer od 12 sati u Parku Angiolina nastupaju Leo i Alba, a u 18 sati na istom mjestu zapjevat će Martina Majerle. Između ova dva koncerta, održat će se glazbeni nastupi na terasi hotela Milenij od 13 do 16 sati te poslijepodne uz hitove koje će od 17 sati na Xmas Street Lungomare Adventu puštati DJ Super Saiyan. 

Prigodno uređenje grada i adventska ponuda na Xmas Street Lungomare i Ljetnoj pozornici potrajat će do 09. siječnja.


“Još samo koji dan dijeli nas od prijelaza u novu, 2022. godinu, u koju svi gledamo s optimizmom i nadom da će biti bolja i uspješnija nego 2021. godina. Pod raskošnim uređenjem opatijskog Adventa, uz vrhunsku gastronomsku ponudu, dobru glazbu i izvrsnu blagdansku atmosferu zaokružili smo odlične rezultate u prosincu, a možemo biti zadovoljni i s ostvarenim turističkim rezultatom u 2021. godini. S blagdanskim programom nastavljamo sve do 09. siječnja”, kazala je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić.