Ostalo 12. studeni 2022. Izvor: TZG Opatija

Čokolada ovih dana Opatijom vlada 

Čokolada ovih dana Opatijom vlada 
Najslađa opatijska manifestacija, koja traje do nedjelje navečer, izazvala je velik interes i privukla mnoštvo posjetitelja iz regije, ali i stranih gostiju iz Austrije, Njemačke i drugih zemalja. Uz jedinstvene delicije na sajmu “Čokoladna čarolija” u centru Gervais, kao i u ponudi opatijskih restorana i kavana, atraktivan program uključuje glazbene nastupe, modne kreacije, radionice, izložbe, edukacije… 

Festival čokolade u Opatiji započeo je jučer uz velik interes posjetitelja koji su s nestrpljenjem čekali da se otvore vrata centra Gervais u kojem se održava središnji dio manifestacije- sajam “Čokoladna čarolija”.


Tridesetak izlagača, “craft” proizvođača čokolade iz Hrvatske, Slovenije i Srbije predstavilo je svoje jedinstvene slatke delicije, a ponudu su obogatili i OPG-ovi koji su čokoladu povezali s nizom različitih proizvoda. Uz brojne domaće posjetitelje, najslađa opatijska manifestacija privukla je i grupe stranih gostiju iz Austrije, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Slovenije, čitave Hrvatske i brojnih drugih tržišta. 

Šesnaesto izdanje Festivala čokolade ove se godine održava u nešto ranijem terminu, a zanimljiv program i iznimna ponuda sjajan su uvod u skori početak adventskih zbivanja. 


“Raniji termin pokazao se kao pun pogodak, jer se- uz lijepo vrijeme, ali i kampanje koje kontinuirano provodimo na stranim tržištima, a koje su dale odličan rezultat- Festival čokolade potvrdio kao atraktivan motiv za dolazak stranih gostiju. Imali smo organizirane grupe iz Austrije, Njemačke, Hrvatske i drugih tržišta, ali i brojne individualne posjetitelje. Naravno, velik interes za čokoladnim delicijama i popratnim programom vlada i u našoj regiji, pa smo iznimno zadovoljni odazivom na festival”, kazala je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić.


Uz Gervais kao “čokoladnu bazu” manifestacije, tijekom tri dana programa čitava Opatija živi u znaku ove svima omiljene namirnice. Ugostitelji i hotelijeri uključili su se prigodnim ponudama i zanimljivim jelima, a čokolada je izašla i izvan gastronomskih okvira i “umiješala” se i u wellness programe, kao i u modu. Dokazuje to akademska kiparica Georgette Yvette Ponte koja u Gervaisu od oko pet kilograma čokolade izrađuje haljinu koju će posljednjeg dana programa i odjenuti (u 17 sati). 


Čitavu ponudu prati i zanimljiv glazbeni program, radionice, izložbe i edukacije. Festival čokolade traje do nedjelje, 13. studenog. Ulaz na sajam “Čokoladna čarolija” je slobodan, a vrata centra Gervais danas su otvorena do 21 sat, a sutra od 9 do 19 sati.