Ostalo 23. svibanj 2017.

Craft pive, roštilj i rock u Crikvenici

Craft pive, roštilj i rock u Crikvenici
Kraj tjedna u Crikvenici će proteći u ritmu rocka, uz hrvatske craft pive i specijalitete s roštilja. Sve je spremno "BEERanje 2017.”
 
26. i 27. svibnja u samome centru Crikvenice održat će se treći festivala zanatskog piva "BEERanje 2017.", koji je dobio dopunu imena- “Craft beer, Grill & Rock”. Program u petak počinje u 16 sati, a u subotu već od 10 ujutro. 
 
Na festivalu će posjetitelji moći kušati i uživati u okusima piva hrvatskih craft pivovara. Predstavit će se: Zmajska, Varionica, Razum, Bura Brew, Pulfer, Lepi Dečki brewery, Pivnica i pivovara Mlinarica, Kings Caffe, LAB Split brewery, BaD brewery te Daruvarska pivovara, a pivu će točiti i osobno majstori pivari. 
 
U sklopu festivala će biti održan i izbor za najbolje pivo i pivovaru, a birat će, naravno, posjetitelji putem glasačkih listića. Svako će pivo moći dobiti ocjene od 1 do 10, a ono koje bude imalo najbolji prosjek ocjena, bit će proglašeno pobjedničkim pivom. Osim posjetitelja, najbolje će pivo festivala odabrati i stručni žiri Marka Ožegovića, koji je posljednjih desetak godina  jedan od administratora za sadržaj jedne od ključnih svjetskih pivskih web stranica- Ratebeer.com. Marko je i pivski sudac s višegodišnjim iskustvom, održao je više predavanja na festivalima i pivskim događanjima u Hrvatskoj i inozemstvu te je jedan od osnivača hrvatskoga pivskog portala Pivarium.
 
Poznato je da se s pivom savršeno slaže i odlična hrana, a na "BEERanju 2017." u Crikvenici posjetitelje čekaju jela s roštilja, kao što su punjeni lungić, BBQ Chicken te nezaobilazne pivske kobasice i ćevapčići.
 
Osim vrhunskih piva i neodoljivih jela s roštilja, tu je i glazbeni program, u sklopu kojega nastupaju dva sjajna domaća rock sastava. Tako će u petak 26. svibnja, pozornicu zauzeti legendarni Riječani "En Face", a u subotu 27. svibnja nas očekuje nastup benda nešto žešćeg rock zvuka- hard rock banda "Keops", a za ovu će im se prigodu na nastupu pridružiti i poseban glazbeni gost- Juraj Jurlina. 
 
Oba će dana festivala glazbu u Crikvenici birati i riječki DJ Andrej Burić, poznatiji pod imenom "Bura Avantura".

Foto: ilustracija