Ostalo 30. listopad 2017.

Crikvenica najuspješnija destinacija turizma zdravlja

Crikvenica najuspješnija destinacija turizma zdravlja
Crikvenica je ovogodišnja najuspješnija destinacija turizma zdravlja u Hrvatskoj. Odlučeno je tako na Danima hrvatskoga turizma, što su se održali 25. i 26. listopada u Malom Lošinju. 
 
Na tradicionalnom su okupljanju turističkih djelatnika, kojim se već godinama obilježava uspješan završetak jedne i najava sljedeće turističke sezone, dodijeljene su godišnje turističke nagrade, projekt Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore. 
 
Crikvenička je rivijera bila blizu osvajanja još jednog priznanja, jer je na državnoj razini uz Split i Rovinj, konkurirala i za turističku destinaciju godine. Još su dva velika razloga za ponos i slavlje- čak su dvojica djelatnika s područja crikveničke rivijere proglašena najboljima u Hrvatskoj i osvojila nagradu "Ljudi u turizmu" - kategorija  “Čovjek- ključ uspjeha, djelatnik godine" i to Josip Rubčić u kategoriji čistača i Dinko Car u kategoriji pomorskog prijevoza. 
 
U kandidaturi za "Najuspješniju destinaciju turizma zdravlja" je Turistička zajednica Grada Crikvenice, među ostalim, navela komparativne prednosti crikveničke rivijere (položaj, vrlo zdrava i povoljna klima i mikroklima, ljekoviti prirodni činitelji, raznolikost prirodnih ljepota, pješačke i planinarske staze i šetnice, plaže…) te istaknula tematski povezane proizvode u destinaciji (manifestacije, aktivni odmor, tradicionalna gastronomija...). 
 
Nagrada je zasluženo pripala rivijeri na kojoj se zdravstveni turizam počeo razvijati koncem 19. stoljeća, među prvima u Hrvatskoj. Vrijednu stoljetnu tradiciju i danas njeguju respektabilne zdravstvene ustanove (Thalassotherapia Crikvenica, poliklinike Terme Selce, Katunar i Oxy, ordinacije dentalne medicine). Osim toga, TZG Crikvenice posljednjih nekoliko godina osmišljava i provodi brojne marketinške aktivnosti vezane uz daljnji razvoj zdravstvenog turizma (međunarodna konferencija CIHT- Crikvenica International Health Tourism Conference, promotivni materijali- brošura i film o zdravstvenom turizmu…) Nagradu za "Najuspješniju destinaciju turizma zdravlja", vrijedno priznanje od strane struke i jak motiv za daljnji razvoj kvalitete ove selektivne vrste turizma, u Malom Lošinju su preuzeli Damir Rukavina, gradonačelnik Grada Crikvenice, Marijana Biondić, direktorica TZG Crikvenice i Ivona Matošić, zamjenica gradonačelnika Grada Crikvenice. 


"Velika je čast i radost biti u društvu najboljih u Hrvatskoj. Ponosan sam na ovo vrijedno priznanje, koje je crikvenička rivijera zasluženo osvojila, a tome su doprinijele brojne institucije, tvrtke i pojedinci u našemu gradu, posebice oni čija je svakodnevica živjeti i raditi turizam i zdravstvo. Koristim priliku da zahvalim svima koji se godinama nesebično trude i intenzivno ulažu svoje znanje, iskustvo i vrijeme u razvoj našega grada, u kvalitetu ponude i sadržaja. Posebno me vesele nagrade naših djelatnika u turizmu, Josipa Rubčića i Dinka Cara, kojima čestitam i zahvaljujem što doprinose tome da se svi naši gosti osjećaju ugodno, opušteno i sigurno”, rekao je gradonačelnik Damir Rukavina.
 
"S pravom možemo biti ponosni što je naša rivijera proglašena najboljom destinacijom zdravlja, što je rezultat konstantnog truda, zalaganja i rada brojnih institucija i tvrtki, posebno onih čije je djelovanje vezano uz zdravstvo i turizam. Dokaz je to i da uspješna  koordinacija u turističkoj destinaciji znatno utječe na razvoj kvalitetnije ponude i proizvoda, a samim time i na jačanje imidža i prepoznatljivosti na globalnom tržištu. Naravno, to u konačnici doprinosi poboljšanju uvjeta boravka gostiju i povećanju njihovog zadovoljstva. Zahvaljujem svima koji su nam pomogli u predstavljanju naše rivijere tijekom obilaska komisije za dodjelu ovogodišnjih nagrada. Veliko hvala i onima s kojima TZG Crikvenice ostvaruje dugogodišnju uspješnu suradnju, od jedinice lokalne samouprave, gradskih institucija i mnogih tvrtki i obrta pa do klubova, udruga i volontera, čija nam je podrška i pomoć u realizaciji mnogih aktivnosti neprocjenjiva. Posebne čestitke upućujem našim nagrađenim djelatnicima Josipu Rubčiću i Dinku Caru te im zahvaljujem što svojim svakodnevnim radom utječu na razvijanje gostoljubivosti i podizanje kvalitete usluge i čine Rivijeru Crikvenicu ugodnijim i ljepšim mjestom za odmor”, kazala je Marijana Biondić, direktorica TZG Crikvenice.
 
Dodijeljene su nagrade jak motiv i poticaj za daljnji rad na unaprjeđenju kvalitete turističke ponude na Rivijeri Crikvenici, a ujedno svjedoče i o važnosti suradnje i kvalitetne koordinacije svih dionika turističkoga života. Na koncu, nagrada za najuspješniju destinaciju zdravlja najljepši je uvod u nadolazeću 2018. godinu, koja će, uz raznovrsne aktivnosti, proteći u slavljeničkom raspoloženju, jer će Rivijera Crikvenica obilježiti veliku obljetnicu- 130 godina turizma.
 
Izvor: TZG Crikvenice