Ostalo 5. svibanj 2016.

Crikvenička fritaja od šparoga i 1000 jaja

Crikvenička fritaja od šparoga i 1000 jaja
Stiglo je vrijeme za uživanje u gastro poslasticama na otvorenom. Ove subote u 11 sati crikvenički će Trg Stjepana Radića nakratko postati velika kuhinja. 

U velikoj će se tavi pripremati slasna “Fritaja od šparuga”, a recept za savršenu kombinaciju okusa glasi: 30-ak kg šparoga, 1000 jaja, maslinovo ulje, mladi luk, pršut i slanina. Da bi crikvenička fritaja imala poseban i bogatiji okus, dodat će se i jedan tajni sastojak, koji će se otkriti prilikom kušanja.

Naravno, da bi doživljaj bio potpun, dodat će se i glazbeni "začin", a za veselu i ugodnu atmosferu i osmijeh na licu posjetitelja pobrinut će se tamburaški sastav "Klamaruša". Zabavni će program potrajati sve do poslijepodnevnih sati.

Vespe i stari automobili

Centar Crikvenice istog će dana posjetiti i nesvakidašnji gosti. Jutro je rezervirano za ljubitelje motocikala, a poslijepodne za zaljubljenike starih automobila. 

Vespa klub iz susjednoga Novog Vinodolskog organizira skup ljubitelja i vlasnika vespi, na kojemu će sudjelovati "vespaši" iz cijele Hrvatske. Nakon vožnje Vinodolom, oko 11 sati će se zaustaviti na crikveničkome Trgu Stjepana Radića, gdje će otprilike sat vremena posjetitelji moći razgledavati ove legendarne motore, među kojima će se naći i rijetki primjerci.

Poslijepodnevni su pak sati također rezervirani za limene ljepotane- oldtajmere, jer Crikvenica je cilj 20. međunarodnoga susreta oldtimera. Ovo tradicionalno sportsko-turističko događanje u organizaciji Oldtimer kluba Rijeka kreće s riječkoga Korza, a vjerujemo da će brojni posjetitelji crikveničke rivijere s oduševljenjem pogledati prekrasne automobile, koji će biti izloženi u centru Crikvenice od 16 sati.

Izvor: TZG Crikvenice