Ostalo 26. rujan 2019.

Cro Race u 5. etapi kroz Opatiju, Rijeku i Čavle do Platka

Cro Race u 5. etapi kroz Opatiju, Rijeku i Čavle do Platka

Međunarodna biciklistička utrka CRO Race održat će se petu godinu zaredom, od 1. do 6. listopada. Vozi se šest etapa na trasi od ukupno 1022 kilometra, a za naš kraj najzanimljivije su 4. i 5. etapa s ciljem u Crikvenici, odnosno na Platku.

Na ovogodišnjoj utrci Cro Race sudjelovat će ukupno 18 svjetskih timova iz kategorija natjecanja World Tour, Pro Continental i Continental koji će voziti etapama: 1. Osijek- Lipik (200 km); 2. Slunj- Zadar (183 km); 3. Okrug- Makarska (155 km); 4. Starigrad- Crikvenica (155 km); 5. Rabac- Platak (136 km); 6. Sveta Nedelja- Zagreb (154 km). Kao i do sada, kraj zadnje etape i proglašenje ukupnog pobjednika bit će upriličeno na Trgu svetog Marka u Zagrebu.


Ovogodišnje izdanje utrke CRO Race po mnogočemu će biti uzbudljivo i atraktivno. U Hrvatsku dolaze timovi iz Australije, Bahreina, Izraela, Kazahstana, Nizozemske, Njemačke i Poljske, po dva tima iz SAD- a, Francuske, Italije i Slovenije te tri tima iz Austrije. 

Ukupno 126 biciklista borit će se za crvenu majicu vodećeg biciklista u ukupnom vremenskom poretku, a na kraju će biti nagrađeni i najbolji biciklisti po bodovnom poretku i poretku brdskih ciljeva, najbolji mladi vozač do 23 godine te najbolja ekipa.

Organizator je utrke CRO Race tvrtka Top Sport Events koja se već dokazala kao uspješan organizator proteklih četiriju izdanja utrke kroz Hrvatsku, a na čelu koje je proslavljeni bivši hrvatski biciklist Vladimir Miholjević. 


“U ime cijelog organizacijskog tima želim zahvaliti svim državnim institucijama, županijama i gradovima te partnerima i sponzorima što su ostali uz nas i podržali ovaj projekt, a drago mi je i što smo okruženi suradnicima koji su od prve godine s nama. Svi smo još više motivirani za to da Hrvatskoj i svijetu pokažemo kako smo spremni ugostiti manifestaciju na ovako visokoj natjecateljskoj razini te da smo zemlja koja stremi sportskim uspjesima i može zadiviti cijeli svijet svojim prirodnim ljepotama i baštinom. Organizacijski se uvijek trudimo biti još bolji pa smo tako posebno sretni što će između etapa transferi biti minimalni te će biciklističke ekipe imati dovoljno vremena za kvalitetnu regeneraciju i pripremu sljedećih etapa. Utrka rutom prolazi kroz brojne parkove prirode i nacionalne parkove te smo ponosni što će i ove godine najljepša razglednica Hrvatske obići cijeli svijet”, izjavio je Vladimir Miholjević, direktor utrke CRO Race.

Utrka četvrtu godinu zaredom starta u Osijeku, a za naš kraj svakako su najzanimljivije 4. i 5. etapa. Naime, cilj 4. etape je na glavnom gradskom trgu u Crikvenici, 4. listopada, dok 5. etapa, koja dan kasnije prolazi kroz Ičiće, Opatiju, Rijeku i Čavle završava na Platku, što je ujedno i prvi put da je Platak uključen u utrku.


Kao i dosadašnjih godina, utrku će svakodnevno prenositi Hrvatska radiotelevizija s dvanaest sati televizijskog prijenosa uživo te kroz ukupno tri sata sažetaka. Izravan prijenos bit će emitiran i na Eurosportu, a TV prijenos će, zahvaljujući suradnji s tvrtkom A.S.O., emitirati brojne televizijske postaje s čak šest kontinenata- u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji- u čak 190 zemalja, od kojih će neke utrku prenositi i uživo. 

Novost je ove godine i to što će se za američko tržište utrka prenositi uživo preko kanala GCN, najveće biciklističke online mreže. Dodatno, utrka će se moći gledati i na brojnim interkontinentalnim letovima zrakoplovnih kompanija koje svojim putnicima pružaju sportske sadržaje. Za tehnički dio prijenosa angažirana je španjolska produkcijska kuća ISB, inače izvršna producentska kuća na više od deset prijenosa Olimpijskih igara, koja će utrku snimati kamerama u vožnji te uz korištenje posebnog snimateljskog helikoptera koji će pratiti utrku iz zraka.