Ostalo 3. travanj 2024. K.V.

Čudni su putovi Frankopana - Kraljevicu "vode" u Opatiju

Čudni su putovi Frankopana - Kraljevicu "vode" u Opatiju
Predstava za djecu Svojeglavi štapić i predstavljanje Interpretacijskog centra Kraljevica u Vili Angiolini

U sklopu manifestacije Upoznajmo Frankopane u četvrtak, 4. travnja, u opatijskoj će se Vili Angiolini predstaviti Interpretacijski centar Kraljevica Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana.

Program počinje u 17 sati lutkarskom predstavom za djecu Svojeglavi štapić koja je napravljena prema istoimenoj slikovnici nadahnutoj Frankopanima. Tekst za tu slikovnicu napisao je Velid Đekić, a ilustracije izradila Margareta Peršić. Prema njezinim su ilustracijama za predstavu napravljene lutke koje će oživjeti glumci David Petrović i Petra Šarac.


Nakon predstave Kulturno-umjetničko društvo Lanterna iz Kraljevice izvest će tradicionalne pjesme svog kraja. Posjetitelji će moći i kušati kruh Frangipane koji proizvodi Galerija Demetra.

U Umjetničkom paviljonu Šporer građani, turisti i turistički djelatnici mogu razgledati izložbu Upoznajmo Frankopane čiji je cilj potaknuti ih da Kulturno-turističku rutu Putovima Frankopana obiđu i uživo.


Manifestacija Upoznajmo Frankopane u Opatiji je organizirana u povodu 180. godišnjice opatijskog turizma. Opatijci i njihovi gosti na nekoliko lokacija Bisera Jadrana do 12. travnja 2024. godine mogu upoznati bogatu frankopansku baštinu.

Manifestaciju Upoznajmo Frankopane organiziraju Primorsko-goranska županija i Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka u suorganizaciji s Gradom Opatija i Festivalom Opatija.