Ostalo 7. listopad 2023. K.V.

Dalton Trance Teleport predstavlja “Cosmotroniku”

Dalton Trance Teleport predstavlja “Cosmotroniku”
Dalton Trance Teleport predstavlja novi EP “Cosmotronika”, koji će biti dostupan u studenom

Dalton Trance Teleport, jedan od začetnika trance kulture na Balkanu i veteran ambient, downtempo, oldschool goa i chill glazbe, vodi na putovanje kroz kozmičke zvukove. Nakon nastupa diljem svijeta i osvajanja publike od 1994. godine, Dalton donosi svoje najnovije glazbeno putovanje pod imenom “Cosmotronika”.

EP “Cosmotronika” bit će dostupan od 3. studenog na etiketi Blue Tunes Chillout i sadrži tri trake: “Cosmotronika“, “Ethnasia Ritual” i “Galaxias”. Ovaj glazbeni uradak obećava “odvesti na duboka glazbena putovanja i iskustva koja će slušatelje povezati s univerzumom”.

Ove godine Dalton je imao više od 20 nastupa u raznim gradovima i zemljama, donoseći svoj jedinstveni zvuk Valleti, Freiburgu, Lisabonu, Zurichu, Beogradu, Grazu, Ljubljani, Solunu, Katerini, Puli, Zagrebu… Svojim izvanrednim nastupima obojenim nevjerojatnom strašću i energijom već desetljećima osvaja publiku širom svijeta pa je stekao nadimak “Deda”.


Posebno je zanimljivo da se Daltonu na nekim nastupima pridružuje njegov dvanaestogodišnji sin Filip Trance Teleport stvarajući glazbeni most između generacija. Njih dvojica zajedno će svirati u Ljubljani krajem listopada, a već su imali zajedničke nastupe u Rijeci.

Dalton Trance Teleport ima iza sebe četiri studijska albuma, dva EP-a i niz singlova. Njegovo djelovanje obilježeno je nevjerojatnim predanošću i izravnim kontaktom s publikom, a podrška i ljubav koju prima iz dana u dan svjedoče o njegovoj važnosti u svijetu glazbe. Uz nastupe na poznatim festivalima poput Free Earth, New Healing, Shankra, Aurora, One Love, Forestronika, Summer Never Ends, Exit i mnogim drugim, Dalton Trance Teleport je prepoznat i nagrađivan u glazbenoj industriji. Dobitnik je dviju prestižnih nagrada Ambasador za ambijentalno izdanje godine 2022. i za najboljeg goa/psy DJ-a 2017.

Za više informacija o Daltonu Trance Teleportu i njegovoj glazbi, posjetite link - Dalton Trance Teleport.