Ostalo 8. veljača 2017.

Dječja maškarana povorka ovog vikenda u Opatiji

Dječja maškarana povorka ovog vikenda u Opatiji
U Opatiju će, na 21. Dječji karnevalski korzo, ove nedjelje iz svih krajeva Hrvatske i Slovenije stići više od dvije tisuće malih maškara, raspoređenih u trideset grupa, a očekuje se i tisuće posjetitelja. Organizatori su pripremili bogat program na šest pozornica od tržnice do Slatine, a zvijezda dana je popularna Colonia. 

Najveselija, najšarenija i najrazigranija povorka proći će ove nedjelje Opatijom, a u njoj će se pod maskama naći prava rijeka djevojčica i dječaka iz čitave Hrvatske i Slovenije. Vladavina malih maškara počet će 12. veljače u 13 sati, kada će ključeve grada od pusnog gradonačelnika Duška Jeličića Duleta preuzeti dječja gradonačelnica Lea Leonarda Pašić.

Na 21. izdanju Dječjeg karnevalskog korza sudjelovat će ukupno 2.100 mališana i  30 grupa, a među kreativnim maskama u čijoj su izradi i sami sudjelovali naći će se niz atraktivnih likova poput članova obitelji Kremenko, Egipćana, morskih pahuljica, rasplesanih papiga, ali i nekih ideja inspiriranih lokalnim fenomenima, kao što su Mačak z Voloskega ili Čudesna šuma Učka.
 
Šest pozornica i brojni animatori

Tisuće gledatelja okupit će se na poznatoj ruti, od starta kraj opatijske tržnice do cilja na plaži Slatina, gdje će sudionike u ritmu svojih glazbenih hitova dočekati popularna grupa Colonia. Zabavno će biti duž čitave trase povorke, na kojoj će djecu pratiti i zabavljati maskote popularnih likova iz dječjih crtića, jer predviđeno je čak šest pozornica sa zanimljivim programom. Na tržnici male će maškare ispraćati Mario Lipovšek Battifiaca, nakon toga predstavit će se kod hotela Agava te ispred hotela Bristol gdje će uz pomoć voditelja Ivana Doriana Molnara maškarane grupe održati i svoj nastup. 

Na pozornici na sredini rute djecu i posjetitelje zabavljat će grupa Zastoj, ispred hotela Imperial Dražen Turina Šajeta asistirat će malim maškarama u još jednom predstavljanju publici, da bi ih na cilju uz grupu Colonia dočekao i voditelj Josip Krmpotić. Uz zabavu, finalna će postaja Dječjeg karnevalskog korza biti i prigoda za okrjepu za sve sudionike, uz krafne i sokove. Uz tisuće posjetitelja koje će pratiti ovu veselu povorku bit će tu i maskota, klaunova i drugih animatora, a sve kako bi ovaj predivan dječji dan ostao u dugom sjećanju svima koji posjete Opatiju.
 
Posebna prometna regulacija

Za vrijeme trajanja manifestacije u nedjelju, 12. veljače, od 12 do 16 sati za sav će promet biti zatvorena Ulica maršala Tita od raskršća kraj hotela Ambasador do Slatine, odnosno lokacije bivšeg hotela Zagreb. A u potezu od gradske uprave do hotela Ambasador promet će se odvijati jednosmjerno jednim trakom prema Lovranu, dok će Ulica Matka Laginje biti također jednosmjerna prema Novoj cesti. Linja 32 vozit će Novom cestom, a linije 34,35 i 37 vozit će trasom od Trga Vladimira Gortana preko Ulice Velog Jože do Nove ceste, i dalje redovitom trasom. U nedjelju 12. veljače bit će i zabranjeno parkiranje na ruti Dječjeg karnevalskog korza, od 8 do 16 sati. Molimo vozače da se pridržavaju navedenih pravila prometovanja i zabrana parkiranja.