Ostalo 5. svibanj 2015.

Najava: Drivenik čuvar kroz povijest

Najava: Drivenik čuvar kroz povijest
Unutar kaštela Drivenik 30. i 31. svibnja prikazat će se niz povijesnih, edukativnih, zabavnih i glazbenih predstava na pozornici. Uokolo utvrde Drivenik bit će postavljen srednjovjekovni viteški tabor koji će interaktivno davati posjetiteljima uvid u srednjovjekovni život. Oko kaštela održavat će se i niz interaktivnih radionica poput radionice mačevanja, radionice streličarstva, radionice srednjovjekovnog plesa, radionice srednjovjekovnih igara, radionice glagoljice, radionice srednjovjekovne kuhinje... 

Posjetiteljima će se također predstaviti i stari zanati i obrti, te lokalni tradicionalni proizvodi. Ove godine sudjelovat će sedam viteških udruga i to dvije gostujuće udruge iz Slovenije i Mađarske. Zbog velikog prošlogodišnjeg interesa najmlađih, u ovogodišnji program uvrštene su radionice i program za djecu.

Dvodnevno događanje oživljene srednjovjekovne povijesti unutar i izvan kaštela Drivenik u organizaciji je Udruge Zrinskih-Frankopana iz Drivenika, Turističke zajednice Vinodolske općine, Reda Čuvara grada Zagreba, te u suradnji s drugim udrugama. 

Izvor: FB