Ostalo 3. rujan 2021.

Druge mikovske večeri četvorka “osvojila” i Rijeku

Druge mikovske večeri četvorka “osvojila” i Rijeku
Nevia Rigutto, Duško Jeličić, Tamara Brusić i Mauro Staraj slavili sa skladbom “Da bimo i k letu”, sa 112 glasova riječke publike

U svoju matičnu luku, MIK je uplovio drugog dana svoje karavane, a Rijeka ga je dočekala obasjana suncem, a potom i ugodnom riječkom večeri. Na Trgu Riječke rezolucije okupio se veliki broj publike koja je željno čekala početak, a već sam izlazak svih izvođača na uvodu večeri, popratila je pljeskanjem u ritmu kojeg je cijelo vrijeme održavao raspoloženi orkestar. 

Na pozornicu, na kojoj je u jednom trenutku bio 61 član mikovske karavane popeo se riječki gradonačelnik Marko Filipović koji je odao priznanje MIK- u koji čuva baštinu i dijalekt ovog podneblja te posebno naglasio kako je Rijeka mikova matična luka bila, jest i to će i ostati. 


Nakon pozdrava i impozantne slike s riječke pozornice ista je potom bila mjesto s koje su mikovci publici predstavili 19 novih skladbi, a izuzetno raspoložena publika svakog je izvođača nagradila pljeskom. Ipak, svatko je u publici mogao glasati za samo dvije skladbe koje su mu nekako prirasle srcu, a zbroj glasova je, nakon revijalnog programa, odredio svečano proglašenje riječkoj publici najdražih skladbi. 

A ona je treće mjesto dodijelila Karin Kuljanić koja je sa skladbom “Libar od života” (Aleksandar Valenčić/Mirjana Bobuš/Aleksandar Valenčić) osvojila 68 riječkih glasova. Nagradu joj je uručio direktor TZ Grada Rijeke Petar Škarpa. Drugu nagradu uručila je predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj a osvojili su je Vivien Galletta i Voljen Grbac koji su skladbom “Kvarneru moj lipi” (Robert Grubišić/Robert Pilepić/Robert Grubišić) osvojili 80 glasova, dok je uvjerljivu pobjedu, kao i u Opatiji, ostvario kvartet Nevia Rigutto, Duško Jeličić, Tamara Brusić i Mauro Staraj sa skladbom “Da bimo i k letu” (Robert Pilepić/Robert Pilepić/Mauro Staraj) i sa 112 glasova riječke publike potvrdio da je itekako pogodio ukus mikovske publike. 


Nagradu je pobjednicima uručio riječki gradonačelnik, a njegove riječi su ostale kao najbolji zaključak ove festivalske večeri- Rijeka je matična luka MIK-a i to se vidjelo u svakom trenutku ove večeri za pamćenje.

Opatijski i riječki bodovi zbrojeni daju trenutni redoslijed najuspješnijih: treće mjesto drže Vivien Galletta i Voljen Grbac s 37 bodova, druga je Karin Kuljanić s 39 bodova, dok s 50 bodova vode Nevia Rigutto, Duško Jelićić, Tamara Brusić i Mauro Staraj.

Nakon Opatije i Rijeke, mikovci će sutra put Crikvenice kako bi održali generalnu probu i pripremili se za veliko finale koje će se održati u subotu s početkom u 21 sat, na Trgu Stjepana Radića, uz izravan prijenos u programu HTV2.