Ostalo 23. siječanj 2024. Izvor: TZG Crikvenice

Dvije crikveničke povorke okupit će oko 2.500 sudionika

Dvije crikveničke povorke okupit će oko 2.500 sudionika
Po običaju i navadi staroj Rivijera Crikvenica nastavlja s programom “Maškara”, a kruna svih maškaranih događanja su Dječja i Velika povorka

Nakon maškaranih druženja u Matkovićima i na Dugi, gdje su ugošćene maškarane grupe s područja Rivijere i okolice, Rivijera Crikvenica nastavlja biti najrazigranija destinacija u ovom razdoblju godine.
 
Od subote, 27. siječnja, svi zaljubljenici u maškare moći će uživati u zabavno-glazbenom programu u maškaranom šatoru na Trgu Stjepana Radića, a sve počinje nastupima glazbenih sastava “Grooversi” i “Fortunal” od 21 sat.

“Kruna svih maškaranih događanja na našoj rivijeri zasigurno su Dječja i Velika povorka, koje će se održati u nedjelju, 28. siječnja - Dječja s početkom u 11, a Velika u 14 sati. Nakon održanih povorki, zabava se seli u šator uz nastupe glazbenih sastava Koktelsi i Point”, najavljuju iz Crikvenice.

Subota, 3. veljače, donosi popodnevni “Maškarani pikado turnir”, za večernju zabavu pobrinut će se kralj dobre zabave Jole i glazbeni sastav “Trend”, a tu je i sam čin krštenja mesopusta.

Čajanka, tombola i animacija je sadržaj namijenjen najmlađima i njihovoj pratnji, predviđen za 4. veljače. Osnovna škola Zvonka Cara će 7. veljače biti domaćin događanja naziva “Čakavsko maškarano zapolne” s početkom u 17 sati.


Svi zaljubljenici u outdoor aktivnosti moći će uživati u Maškaranoj šetnji po Ljubavnoj cestici u jutarnjim satima 10. veljače, a u poslijepodnevnim satima na rasporedu je druženje u Gornjem kraju.

Na čistu srijedu, 14. veljače, održat će se čitanje šentence u 16 sati u centru grada, osudu Meriku te spaljivanje tog krivca za sve loše u protekloj godini.
 
Veselo će ovaj tjedan biti i u Selcu, mjestu koje ima vrijednu i vrlo živu maškaranu tradiciju. O tome što maškare znače Selčanima više od sto pedeset godina najbolje svjedoči činjenica da su se od početaka do danas održale u svom izvornom obliku. Za Selce su specifična tri četvrtka: Tusti, Fusti i Poberuhi, a prvi počinje ovaj tjedan. U srijedu, 24. siječnja, u 18 sati podizanjem maškarane zastave najavljuje se početak 157. “Maškara va Selcu”. U četvrtak, 25. siječnja, kreće “mantinjada po mestu”, a u večernjim će satima sve prisutne zabaviti nastup glazbenog sastava “Vox” u maškaranom šatoru na Harmici. Svi ljubitelji pikada dolaze na svoje jer se u petak, 26. siječnja, u šatoru organizira  maškarani pikado turnir, a 27. siječnja na istoj lokaciji moći će uživati uz glazbeni sastav “Trend”.