Ostalo 2. travanj 2020.

Dvoje novooboljelih u PGŽ, u Hrvatskoj 1011 slučajeva

Dvoje novooboljelih u PGŽ, u Hrvatskoj 1011 slučajeva
U posljednja 24 sata na području županije zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom Covid- 19. S 48 novih slučajeva broj oboljelih u Hrvatskoj prešao je brojku tisuću.

Na području Primorske- goranske županije u posljednja 24 sata imamo dvije novooboljele osobe od korona virusa, rekla je u izjavi za HRT pročelnica UO za zdravstvo i načelnica županijskog Stožera za zarazne bolesti Đulija Malatestinić.

Dodala je kako je od početka izbijanja epidemije na području naše Županije evidentirano ukupno 54 oboljelih od koji je do sada njih troje uspješno izliječeno. Ocijenila je da je epidemiološka situacija u PGŽ dobra jer još uvijek nemamo slučaj lokalne transmisije bolesti.

Naime i ova dva novooboljela članovi su obitelji osoba kod kojih je već ranije utvrđena zaraza i nalazili su se u izolaciji. Pročelnica Malatestinić pohvalila je odgovorno ponašanje građana te pravovremenu organizaciju Stožera civilne zaštite PGŽ na provedbi i kontroli protuepidemijskih mjera. Zamolila je građane da radi sebe, svojih obitelji i cijele zajednice budu strpljivi, disciplinirani i odgovorni jer je to jedini način da zaustavimo epidemiju i rast broja novooboljelih

U Hrvatskoj 1011 potvrđenih slučajeva

Nacionalni stožer civilne zaštite danas je izvijestio da je u protekla 24 sata potvrđeno 48 novih slučajeva zaraze koronavirusom Covid 19, čime se broj oboljelih u Hrvatskoj popeo na 1011.

Ukupno su testirane 8352 osobe. Na respiratoru je trenutno 35 bolesnika, a nažalost potvrđen je i još jedan smrtni slučaj.