Ostalo 22. listopad 2016.

Ekološki sajam u Opatiji razveselio posjetitelje 

Ekološki sajam u Opatiji razveselio posjetitelje 
Veselo je danas bilo na opatijskom Mrkatu gdje je Udruga Žmergo Opatijce i njihove goste razveselila još jednim ekološkim sajmom, u sklopu kojeg su zainteresirani mogli kupiti svježe i ukusne ekološke namirnice.
 
Na opatijskom jesenskom sajmu brojni su izlagači ponudili širok izbor pekarskih proizvoda, alkoholnih pića, maslinovog i bučinog ulja, meda, lavande, ljekovitog bilja, prirodne kozmetike, mandarina, kao i mnoštvo drugih korisnih proizvoda. 
 
Već tradicionalno, Udruga Žmergo je postavila i svoj štand, na kojem su se građani mogli informirati o kompostiranju, odlaganju otpada, održivom načinu života, pravilnom odvajanju otpada, kao i kupiti i sitnice za kućanstvo i tako podržati rad udruge.
 
Interes za ekološki uzgojenim proizvodima raste, a svako izdanje Eko sajma bilježi porast broja posjetitelja, ali i zainteresiranih eko proizvođača. 
 
Udruga Žmergo je uz mnogo truda i rada doprinijela razvoju svijesti građana o ekološkim proizvodima, ali i tržištu ekoloških proizvođača. 
 
Ekološki sajam Opatija je dio projekta Žmergov ekološki centar koji Udruga Žmergo provodi uz financijsku podršku Grada Opatije.