Ostalo 4. srpanj 2020.

Epidemiološka situacija odgodila RetrOpatiju i Carski grad

Epidemiološka situacija odgodila RetrOpatiju i Carski grad

Turistička zajednica grada Opatije, zbog važećih preporuka zdravstvenih i epidemioloških službi, nije u mogućnosti održati popularne manifestacije u najavljenim terminima. Umjesto u program, planirana sredstva utrošit će se na rad turističke ambulante. 

Epidemiološka situacija koja je tijekom proteklih dana pokazala naznake pogoršanja dovela je do otkazivanja i odgode brojnih manifestacija u Hrvatskoj zbog sigurnosnih razloga, a toj brojci pridružuju se Carski grad i RetrOpatija, dva omiljena opatijska ljetna događaja čija je organizacija postala nemoguća u skladu s važećim zdravstvenim i sigurnosnim preporukama.


“Sigurnost naših gostiju i posjetitelja nam je na prvom mjestu. Više no ikada, svi turistički djelatnici moraju brinuti o zaštiti zdravlja svojih gostiju. Nije ovo bila laka odluka, nakon dugih mjeseci izolacije i karantene, svima bi nam odlično došla večer opuštanja i zabave, no trenutačna epidemiološka slika ne dopušta nam previše opuštanja. Moramo ostati odgovorni i voditi računa o preporukama zdravstvenih stručnjaka i epidemiologa. Kako su Carski grad i RetrOpatija manifestacije na otvorenom, koje podrazumijevaju slobodno kretanje i druženje većeg broja ljudi, jednostavno ne možemo zadovoljiti uvjete o ograničavanju broja sudionika”, poručila je Suzi Petričić, direktorica Turističke zajednice grada Opatije.


Carski grad trebao se održati u svom uobičajenom terminu krajem srpnja, dok je RetrOpatija iz posljednjeg tjedna lipnja ranije “prebačena” u kolovoz. Umjesto na program dviju manifestacija, planirana sredstva iz budžeta Turističke zajednice utrošit će se na financiranje rada turističke ambulante u rujnu, kako bi se zadržala visoka razina sigurnosti i zdravstvenog standarda u Opatiji.