Ostalo 29. listopad 2021.

Festival čokolade Opatiju pretvara u raj za sladokusce

Festival čokolade Opatiju pretvara u raj za sladokusce
Opatija i čokolada već su godinama neraskidivo vezani zahvaljujući Festivalu čokolade, najvećem i najstarijem hrvatskom događanju posvećenom ovoj nezamjenjivoj namirnici, koji 2021. obilježava svoj jubilej.

Šećer na kraju godine Opatiji će donijeti novo izdanje Festivala čokolade. Bajkovita atmosfera adventski raskošno uređenog grada bit će sjajna kulisa za vrhunske slastice koje će se, ekskluzivno za 15. Festival čokolade, vratiti u Kristalnu dvoranu hotela Kvarner. Svečana prigoda zahtijeva i svečani ambijent, pa će se tako jubilej najslađe opatijske manifestacije proslaviti pod slavnim kristalnim lusterima najstarijeg hrvatskog hotela. 


Od 3. do 5. prosinca posjetitelji sajma “Čokoladna čarolija” moći će kušati neodoljive delicije dvadesetak domaćih i stranih proizvođača, ali i doživjeti još mnoga “slatka iznenađenja” koja su pripremili organizatori. Bit će to jedinstvena prilika za uživanje u unikatnim slasticama koje se, izuzev u specijaliziranim trgovinama prisutnih “craft” čokolatera, mogu kupiti samo na ovom sajmu. 


Romantične zimske večeri u adventskoj Opatiji zasladit će najveća i najdugovječnija hrvatska manifestacija posvećena čokoladi, a hedonistički užitak u božanstvenim okusima upotpunit će prigodni program u opatijskoj tvornici čokolade Milenij Choco, kao i posebno osmišljeni čokoladni deserti u brojnim hotelskim i ugostiteljskim objektima. Taj slatki “lifestyle” neće ostati samo na nepcu, već će se u čokoladi moći uživati i cijelim tijelom, jer će se ova namirnica “umiješati” i u tretmane opatijskih spa & wellness centara. 


“Opatija se početkom prosinca pretvara u raj za sladokusce, stoga pozivamo svih da prvi vikend u prosincu odvoje za posjet našem gradu i prepuštanje slatkom užitku. Romantične šetnje okićenim parkovima, uz zanimljive adventske programe na brojnim lokacijama diljem Opatije, upotpunite i čokoladnim delicijama”, kazala je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić, dodavši kako će se manifestacija održati u skladu s epidemiološkim uvjetima.