Ostalo 3. studeni 2023. Izvor: TZG Opatija

Festival čokolade Opatiju pretvara u raj za sladokusce

Festival čokolade Opatiju pretvara u raj za sladokusce
U čokoladi uživaju i veliki i mali, a svi koji tijekom ova tri dana posjete Opatiju moći će pronaći nešto za sebe i doživjeti nezaboravna slatka iskustva.

Festival čokolade u Opatiji održat će se od 10. do 12. studenog i u svom 17. izdanju desecima tisuća posjetitelja predstaviti svima omiljenu deliciju u nevjerojatnim okusima, oblicima i kreacijama. Najslađa opatijska manifestacija donosi bogat program primamljivih degustacija, zanimljivih prezentacija, prigodnih izložbi i edukacija. 

Sajam “Čokoladna čarolija” u Centru Gervais  i ove će godine okupiti najbolje domaće i strane čokolatijere i “craft” proizvođače čokoladnih delicija te postati srce zbivanja najveće i najstarije manifestacije u Hrvatskoj posvećene “njezinom visočanstvu čokoladi”. Vrata Centra Gervais bit će otvorena u petak, 10. studenog od 14 do 21:30 sati, u subotu, 11. studenog od 9 do 21 sat te u nedjelju, 12. studenog od 9 do 18 sati.

Posjetitelji će moći uživati i u koncertu ansambla I Zefirelli, pod nazivom “Pure Chocolate”, tijekom kojeg će imati priliku kušati različite vrste čokolade svjetski poznatog proizvođača Zotter Chocolate. Koncert predstavlja potpuno umjetničko djelo, a temelji se na sljubljivanju glazbe i čokolade, koje prati i igra boja odražavajući karakter glazbenog djela. Na ovom će muzičko-gastronomskom događanju svaki od glazbenih stavaka pratiti probrane čokoladne delicije stvarajući jedinstveni doživljaj najviše razine.

Čokoladu Zotter moći će se kušati i na jednoj sasvim novoj lokaciji- Umjetnički paviljon Juraj Šporer na tri će dana postati domom čokoladnog carstva jednog od najboljih proizvođača čokolade na svijetu. U nekad poznatoj kavani i slastičarni, posjetitelji će imati priliku kušati ekskluzivne Zotter proizvode te upoznati zvijezdu asortimana- limitirano izdanje Zotter čokolade u opatijskom ruhu, koja ujedno predstavlja i savršen suvenir s ovog nezaboravnog događanja.

Opatija osvaja posjetitelje i vlastitom proizvodnjom čokolade u Milenij Choco svijetu, “tvornici” najzamamnijih delicija u kojoj se ručno stvaraju torte, kolači, keksi, praline s tridesetak vrsta punjenja i čokolade raznih okusa. Degustacije će se održavati od 10. studenoga pa sve do 31. prosinca, a osim hedonističkog užitka u kušanju čokolade, Milenij Choco svijet pružit će djeci i odraslima priliku za kreativno izražavanje te jedinstven “antistres” doživljaj.

One željne putovanja u prošlost, Kavana Strauss očarat će izložbom Opatijski san riječkog čokoladnog slona. Ova ekskluzivna izložba posvećena je još jednoj tvornici čokolade s ovoga područja- nekadašnjoj Tvornici čokolade i kakaa u Rijeci, ujedno i prvoj tvornici čokolade i kakaa u Hrvatskoj.

Posjetitelji željni zanimljivih iskustava moći će sudjelovati u besplatnim radionicama i degustacijama. Veliki i mali moći će se okušati u izradi i ukrašavanju čokolade i pralina na radionicama “RetrOpatija Chocolate Experience” i “RetrOpatija Chocolate Junior” koje će se u subotu i nedjelju održati u Centru Gervais. Oni najmlađi imat će priliku izraditi i vesele lizalice iz tvornice čokolade te čoko-kesten-ježiće na radionicama “Choco Wonderland” u Kavani Strauss. Sve željne uživanja u zanimljivim okusima sparivanja čokolade i likera pozivamo na senzornu degustaciju u izvedbi najboljih stručnjaka talijanske regije Friuli-Venezia-Giulia, “Pordenone ArtandFood festival meets Opatija Chocolate festival”, koja će se održati u nedjelju u 15 sati. Sve radionice i degustacije besplatne su za posjetitelje, a obzirom na ograničen broj mjesta, rezervaciju je moguće izvršiti pozivom na broj 051/271 310.

Tijekom sva tri dana posjetitelji će svjedočiti izradi choco skulpture te izradi čokoladnih haljina i modnih detalja, a nedjelja je rezervirana za modni spektakl s čokoladnim haljinama u glavnoj ulozi. Čitavu ponudu prati i bogat glazbeni program, a čokolada će se naći i na menijima opatijskih restorana, u ponudi gradskih kavana, ali i u posebno osmišljenim tretmanima spa&wellness centara. 

“Festival čokolade jedno je od naših najiščekivanijih i najbolje posjećenih događanja koje je u studenom  postalo snažan motiv dolaska brojnih domaćih i stranih gostiju. Želite li svoja osjetila povesti na putovanje kroz slatki raj istražujući bogatstvo okusa i tekstura, Festival čokolade pravo je mjesto za vas. Prepustite se čaroliji čokolade u Opatiji i stvorite slatke uspomene za cijeli život”, poručila je direktorica Turističke zajednice grada Opatija Suzi Petričić.