Ostalo 28. travanj 2024. Izvor: PGŽ

Festival sporta i rekreacije okupio tisuće sudionika

Festival sporta i rekreacije okupio tisuće sudionika
Kennedy Kipkemio Ron iz Kenije otrčao je polumaraton u jedan sat i tri minute, a rezultat od sekunde više postigao je Shedrack Kiptoo Kimaiyo, dok je treće mjesto zauzeo Kenijac Bernard Kipkorir Koros, a u jedan sat i 10 minuta polumaraton je otrčao Ivan Dračar

Homo si teć, najmasovnija rekreativna ulična utrka u Hrvatskoj i ove godine okupila je tisuće sudionika, pored domaćih trkača sudjelovali su rekreativci iz Slovenije, Njemačke, Italije, Mađarske, Poljske, Austrije, Finske, Češke i niza drugih europskih zemalja, ali i udaljenijih država, poput Kenije, Južne Koreje i Paragvaja.


U nedjeljnoj završnici festivala održano je sedam utrka koje su startale jedna za drugom od 10:30 do 20 sati. riječki polumaraton, utrka štafeta 3x7km, Desetka i Erste Petica, humanitarna utrka građana Homo si teć, osobe s invaliditetom i slabovidne osobe trčale su Memorijal Milke Milinković, dok su brojni vrtićarci i njihovi roditelji istrčali dm mići trk.


Zabilježeni su odlični rezultati - Kennedy Kipkemio Ron iz Kenije otrčao je polumaraton u jedan sat i tri minute, a rezultat od sekunde više postigao je Shedrack Kiptoo Kimaiyo, dok je treće mjesto zauzeo Kenijac Bernard Kipkorir Koros, a u jedan sat i 10 minuta polumaraton je otrčao Ivan Dračar. Pobjednički tim kojeg čine Sara Superina i Nino Blažić iz AK Kvarner uz trenera Zorana Žilića u utrci štafeta na cilj je stigao za jedan sat i 19 minuta. Drugi su bili Filip Grgurić, Danijel Zečević i Filip Svalina, a treći Boštjan, Tjaž i Tajda Dolgan iz Slovenije. Desetku su najbrže istrčali Tomislav Novosel, Alen Matovina i Robert Medvedec od muškaraca, a najbrže žene bile su Nika Abramović, Vlasta Tibljaš i Ana Grbac. Utrku Petica najbrže su istrčali Michal Dočkalek iz Češke, Ernest Adamowicz iz Poljske i Mariusz Brzozowski iz Poljske, zatim Maja Per iz Slovenije, Iva Tomić Smojver i Jasna Skroče.


Novčana sredstva prikupljala su se za Moje mjesto pod suncem, program socijalnog uključivanja i osnaživanja djece u riziku od siromaštva koji vodi udruga CeKaDe.