Ostalo 19. lipanj 2022.

(FOTO) 1000 maškara na Korzu predstavljalo Riječki prsten

(FOTO) 1000 maškara na Korzu predstavljalo Riječki prsten
Kraljevica, Kostrena, Bakarski kraj, Grobnišćina, Halubje, Matulji, Klana… imali su svoje predstavnike na ljetnom izdanju Međunarodne karnevalske povorke u Rijeci

Izvanredno ljetno izdanje Međunarodne karnevalska povorke u Rijeci je jučer okupilo 57 karnevalskih grupa i gotovo 5000 sudionika, a zanimljivo je da je njih petina na Korzo stigla iz Riječkog prstena.


Iako se pojedine grupe iz riječke okolice nisu odazvale ljetnom pozivu organizatora svoje su predstavnike, između ostalih, imali: Kraljevica, Kostrena, Bakarski kraj, Grobnišćina, Halubje, Matulji, Klana…


Korzom su tako, drugi puta ove godine, prošetali kostrenski harlekini. Društvo su im ovog puta radili: vampiri s Viškova, klanjski Egipćani, kraljevički Mesopustari i slatke cure Praputnjarske. A riječkom žilom kucavicom zakotrljale su se i Rubikove kocke sa Škrljeva.


Krasica, Kukuljanovo i Bakar svojim su retrospektivama podsjetili na neka od ponajboljih lanjskih izdanja. Grobnički steampunk i šumski ljudi branili su boje Grobnišćine. Studena je donijela jesen, Volosko je bilo pravi kokošinjac, a zastor na ljetno izdanje Riječkog karnevala tradicionalno su spustili Halubajski zvončari.