Ostalo 6. prosinac 2022. Izvor: Zajednica sportova PGŽ

Fotografiji Ri Prstena 3. mjesto u “Odlučujućem trenutku”

Fotografiji Ri Prstena 3. mjesto u “Odlučujućem trenutku”
Proglašeni laureati sportske fotografije “Odlučujući trenutak- 2022”- fotografija Ri Prstena na sjajnom 3. mjestu

Galerija Principij još je jednom ugostila sudionike izložbe sportske fotografije i ljubitelje sportske fotografije te se nakon dvije godine ponovo tražilo mjesto više na svečanom otvaranju. Želja organizatora, Zajednice sportova PGŽ i Hrvatske olimpijske godine, je svakako nastavak ove sportske priče ali i gužva na sportskim borilištima i tribinama tijekom nadolazeće 2023. godine kao podrška vrijednim sportašima. 


Veljko Karabaić, predsjednik Zajednice sportova PGŽ uputio je pozdravne riječi i zahvalio se partnerima dok je pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ Sonja Šišić proglasila izložbu otvorenom. Neizostavna je svakako bila priča “Srce pobjednika” predsjednika prosudbenog povjerenstva Borislava Božića. Pohvale i nagrade otišle su diljem Hrvatske i u susjednu Bosnu i Hercegovinu te  Sloveniju. Uz spomenuti trojac nagrade je dodijelila i Katja Luketić, glavna tajnica Zajednice sportova PGŽ. Vrijedni autori fotografije su skupljali tijekom cijele godine a na izložbi je predstavljeno 60 radova, 24 različita autora. 


U našoj Primorsko- goranskoj županiji ostaju dvije pohvale i nagrada za treću stepenicu pobjedničkog postolja. Pohvale idu autorima  Anti Drozdeku  i Teu Raniću te u Sloveniju Igoru Kupljeniku. Posebna nagrda za promicanje sporta mladih otišla je Nerminu Stambolija iz Bosne i Hercegovine za fotografiju “Goallkeper".Kontinuitet i kvalitetu rada pokazao je mladi autor iz Osječko-baranjske županije za fotografiju “Hook” te mu je drugu godinu za redom pripao dar u naravi za najuspješnijeg mladog autora. Hrvatska olimpijska akademija veliku pozornost daje promociji fair playa u sportu a sretni dobitnik ove nagrade je autor iz Zagrebačke županije Milorad Videković za fotografiju “Pomoć suparniku”. 


Treća nagrada odlazi na Grobnik, autoru Klaudiu Vrančiću za fotografiju “Zaprašivanje”, koja je fotografirana na skibike natjecanju na Platku i objavljena na našem portalu. Druga nagrda odlazi u Split autorici Maji Prgomet za fotografiju “Sam protiv svih”, a najuspješniji ove godine je Igor Pavlović iz Zagrebačke županije s fotografijom “Lady on a motorcycle”.


Fotografije laureata “Odlučujućeg trenutka- 2022” te svih ostalih sudionika možete pogledati cijeli tjedan u Galeriji principij, Pod voltun 4, od utorka do petka od 9 do 12 sati i od 17 do 20 sati te u subotu od 9 do 12 sati. 

Posjetitelje čeka dar- sportski kalendar Zajednice sportova PGŽ i Hrvatske olimpijske akademije.