Ostalo 4. srpanj 2019.

Gradovi i općine "prstena" među najtransparentnijima

Gradovi i općine "prstena" među najtransparentnijima

Gradovi Bakar, Kastav i Kraljevica te općine Čavle, Jelenje, Kostrena, Klana i Viškovo i ove su godine, potvrdilo je istraživanje, među najtransparentnijima u Hrvatskoj. 

Prema rezultatima Instituta za javne financije koji, analizira proračunsku transparentnost svih županija, gradova i općina, gradovi i općine Riječkog prstena među najtransparentnijima su u Hrvatskoj.


Najnovija analiza prikazuje rezultate provedene od početka studenog 2018. do kraja ožujka 2019. Najviša proračunska transparentnost podrazumijeva uvid u potpune, točne, pravovremene i građanima razumljive informacije o proračunu.

Prema provedenom istraživanju: Grad Bakar, Grad Kastav i Grad Kraljevica te Općina Čavle, Općina Jelenje, Općina Kostrena, Općina Klana i Općina Viškovo dobili su maksimalnu ocjenu 5, baš kao i Primorsko- goranska žuapnija.


Prema prosjeku svih lokalnih jedinica na svome području, najtransparentnije su Primorsko- goranska, Požeško- slavonska i Koprivničko- križevačka, dok su najmanje transparentne Splitsko- dalmatinska, Vukovarsko- srijemska, Dubrovačko- neretvanska i Zadarska županija.