Ostalo 27. srpanj 2020.

Hal u Lovranu ispraćen ovacijama, JRBF seli u Kastav

Hal u Lovranu ispraćen ovacijama, JRBF seli u Kastav

Jerry Ricks Blues Festival se nastavlja danas poslijepodne kada publiku očekuje premijera “off programa” Jerry Ricks art & vision koji sadrži otvorenje izložbe, projekciju filma Črni Kastavac by Igor Modrić te Cigar box guitar presentation by Ivan Smoothead Petričić.

Stajaćim ovacijama ispraćen je sinoć s trga Sv. Ivana umjetnički voditelj i gitarist svjetskog glasa Damir Halilić Hal po završetku druge večeri ovogodišnjeg izdanja Jerry Ricks Blues Festivala.

“Bilo je fenomenalno. Prvi put nastupam na ovom trgu i pravi je mali dragulj usred Lovrana. Publika je reagirala iznenađujuće dobro, tako da je ovo bila večer za pet”, istaknuo je po završetku koncerta Damir Halilić Hal, koji nije skrivao zadovoljstvo kako je korona izdanje festival primljeno kod publike. “Moram priznati da su prve dvije večeri, ona u Mošćenicama i ova u Lovranu, nadmašile sva moja očekivanja pogotovo kada se uzme u obzir u kakvim okolnostima se radi festival”, dodao je Hal. 


Festivalske aktivnosti se nastavljaju već danas poslijepodne kada publiku od 18 sati očekuje premijera “off programa” Jerry Ricks art & vision koji sadrži otvorenje izložbe, projekciju filma Črni Kastavac by Igor Modrić te Cigar box guitar presentation by Ivan Smoothead Petričić.

“Program započinjemo otvorenjem izložbe u Art caffeu s početkom u 18 sati na kojoj će biti prikazan izbor fotografija s lanjskog izdanja festivala. U 19 sati selimo u Guitar caffe gdje će biti održana blues slušaonica popraćena projekcijama fotografija koje nisu ušle u uži izbor za izložbu, a radi se o sjajnim uradcima za koje je zaslužan naš službeni fotograf Nikola Cvjetović. Večer ćemo zaokružiti projekcijom filma Črni Kastavac by Igor Modrić koja je na rasporedu od 21:30 u prostoru Gradske lože u Kastvu. Kompletan popratni program glazbeno će obilježiti nastup i cigar box guitar presentation koji će napraviti Ivan Smoothead Petričić”, najavio je Saša Brusić, ispred organizacijskog tima Jerry Ricks Blues Festivala.


Nakon dana pauze, festivalska karavana seli u Matulje. Tako će 29. srpnja u amfiteatru publiku oduševiti hrvatska blues ikona Zdenka Kovačiček uz pratnju Greenhouse blues banda, dok je matuljski intro rezerviran za umjetničke voditelje. Na Ljetnoj pozornici, 30. srpnja zasvirat će Mateja Majerle te Jed Becker’s Group ft. Elvis Stanić, a posljednjeg dana srpnja “grad na brege” postaje pozornica velikog finala Jerry Ricks blues festivala. 

Kastavske koncerte na Crekvini otvorit će nastup jedna od najboljih blues jazz pjevačica mlađe generacije, Valerija Nikolovska i band Blues company, nakon čega slijedi nastup banda Bogart, kultnog glazbenika Branka Bogunovića Pifa koji je snimio preko 340 albuma i bio član Animatora, Plave trave zaborava te Drugog načina. Posljednji dan festivala rezerviran je za još jednu legendu, Dadu Topića koji će nastupiti u kombinaciji s Lelom & Joeom Kaplowitzem uz Kazališni band KKV te sjajan sastav Black Coffee. S obzirom na preporuke koncerti u Kastvu moći će se pratiti putem video streama na trgu Matka Laginje, pa će tako sjajne izvedbe moći poslušati i pogledati širi auditorij.