Ostalo 10. studeni 2017.

Humanitarna akcija “Budi tu” 2017

Humanitarna akcija “Budi tu” 2017
Cilj ovogodišnje akcije je prikupljanje sredstava za obnovu Odjela gastroenterologije, nefrologije i endokrinologije Klinike za pedijatriju na Kantridi
           
U biblioteci Klinike za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Rijeka na lokalitetu Kantrida, održana je konferencija za medije na kojoj je najavljena humanitarna akcija “Budi tu” 2017, u organizaciji Rotary Cluba Rijeka. Kao i prethodnih šest godina, prikupljena sredstva bit će namijenjena Klinici za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Rijeka kojem gravitira oko 100.000 djece s područja Istarske, Primorsko- goranske i Ličko- senjske županije.

Ovogodišnju akciju “Budi tu”, predstavili su predstojnik Klinike za pedijatriju Sandro Dessardo i Goran Palčevski, predsjednik Rotary kluba Rijeka koji je istaknuo cilj ove inicijative.

“Tijekom šest godina održavanja akcije Budi tu, uložena su značajna sredstva u obnovu različitih odjela Klinike za pedijatriju, s namjerom da pomognemo u stvaranju boljih uvjeta za boravak malih pacijenata i omogućimo boravak njihovim roditeljima. Nisu to ulaganja na razini stvarnih potreba ove bolnice, ali pomažu da lakše dočekamo završetak izgradnje novog bolničkog centra na Sušaku. Prikupljenim sredstvima planiramo obnoviti Odjel gastroenterologije, nefrologije i endokrinologije i iskreno se nadam da ćemo u tome uspjeti”, rekao je Palčevski.
 
Humanitarni telefon 060 933 933

Sredstva se planiraju osigurati uz pomoć donacija i humanitarnog telefona 060 933 933 te prodajom ulaznica za koncert grupe “Parni valjak”,  što će se održati u HNK Ivana pl. Zajca 10. prosinca 2017. s početkom u 19:30 sati. Doprinos popularizaciji akcije dali su i supružnici Belma i Mirza Džomba koji su preuzeli ulogu zaštitnih lica akcije “Budi tu” 2017.


Najavom akcije kreće i prodaja ulaznica za koncert putem sustava www.entrio.hr. Cijene ulaznica kreću se od 100 kuna za mjesta na balkonu do 250 kuna za mjesta u ložama na prvom katu i polukatu kazališta. Ulaznice za parter prodaju se po cijeni od  150 kuna dok za mjesta u ložama na drugom katu cijena ulaznice iznosi 200 kuna. Donacije se mogu uplatiti na žiro-račun Rotary Cluba Rijeka, otvoren isključivo za ovu akciju IBAN:HR9741320031100002240 kod Primorske banke s naznakom: humanitarna akcija za dječju bolnicu Kantrida “Budi tu” 2017.