Ostalo 6. ožujak 2023. K.V.

Humanitarna utrka "Za prvi samostalni korak Loreen"

Humanitarna utrka "Za prvi samostalni korak Loreen"

Ove nedjelje trčat će se za petogodišnju Loreen, koja ima urođeno narušenu motoriku zbog čega ne može samostalno hodati

"Triatlon klub Rival uz pomoć Grada Delnice i Turističke zajednice Gorskog Kotara organizira humanitarnu utrku “Zimske lige”- "Za prvi samostalni korak Loreen”, koja će se održati u nedjelju, 12. ožujka, u Delnicama.

“Riječka Zimska liga održat će se još jedanput ove sezone, ali s posebnim razlogom. Naime, prijateljica našeg kluba treba pomoć. Zove se Loreen, ima 5 godina te nažalost urođeno narušenu motoriku pa ne može samostalno hodati. Loreen se liječi Bobath fizikalnom terapijom i robotskim uređajem Lokomat koji joj omogućuje da uči hodati. Kako to i biva, cijena takve terapije je jako visoka i nijedna obitelj si to ne može sama pokriti. Troškovi terapija, puta i smještaja samo za 2023. godinu dosežu i 30.000 eura. I zato radimo ovu posebnu, humanitarnu utrku za Loreen. Nema startnina. Samo donacije”, najavljuju organizatori. 


Trčat će se 6 km sa 150 m elevacije po makadamu (šumskom putu), odnosno jedan krug oko Japlenškog vrha. Utrka je namijenjena trkačima i rekreativcima svih uzrasta i sportske spreme, uz poznatu monetu - važno je sudjelovati. Najbrži, najsporiji, najstariji i najmlađi sudionici osvojit će nagrade sponzora.

Okupljanje, start i cilj su ispred pansiona "Lovački". Preuzimanje brojeva počinje od 9:00 sati, start utrke je u 11:00, proglašenje pobjednika u 12:00, a ručak za sve sudionike u 12:30.

100% doniranih sredstava klub će uplatiti u crowdfunding kampanju "Za prvi samostalni korak”. Donacije je moguće uplatiti putem spomenute platforme ili na žiro račun otvoren kod Erste banke na ime: LOREEN JURIČIĆ, IBAN: HR7724020063104287120 (za uplate iz inozemstva SWIFT/BIS: ESBCHR22) ili na licu mjesta u Delnicama na dan utrke.