Ostalo 18. studeni 2023. Izvor: PGŽ

Izaslanstvo PGŽ položilo vijence povodom Dana sjećanja

Izaslanstvo PGŽ položilo vijence povodom Dana sjećanja
Položeni vijenci povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Delegacija Primorsko-goranske županije predvođena zamjenicom župana Marinom Medarić položila je vijence i zapalila svijeće povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Županijsko izaslanstvo pijetet je iskazalo u Aleji poginulih branitelja Domovinskog rata na Centralnom gradskom groblju na Drenovi te na Mostu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata na Delti.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena je i 32. obljetnica ustrojavanja 71. bojne Vojne policije u Aleji poginulih branitelja Domovinskog rata kod Spomen parka poginulim pripadnicima 71. bojne Vojne policije na Centralnom gradskom groblju Drenova.

Uz predstavnike Udruge veterana Vojne policije, Udruge udovica i majki poginulih branitelja, veteranskih udruga s područja županije kao i mnogobrojne suborce, vijence su položili predstavnici Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, predvođeni pročelnikom UO za poslove Župana i Županijske skupštine Goranom Petrcom.

Župan Zlatko Komadina sa suradnicima odao je počast paljenjem svijeća kod murala u Vukovarskoj ulici u Rijeci.