Ostalo 3. veljača 2023. Izvor: PGŽ

Izložba KTR Putovima Frankopana otvorena do 20. ožujka 

Izložba KTR Putovima Frankopana otvorena do 20. ožujka 
U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja (EX- Python) u Noći muzeja otvorena je izložba Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana. Izložba je otvorena do 20. ožujka i to od srijede do subote, od 16 do 19 sati te nedjeljom od 10 do13 sati.

Posjetitelji se tako mogu pobliže upoznati s dvorcima i kaštelima te svim lokacijama koje Ruta obuhvaća. Mogu se razgledati i vrlo atraktivne kreacije poznatog modnog dizajnera Jurja Zigmana, koje su nastale za potrebe snimanja spota svečane pjesme Primorsko-goranske županije “Zavičaju, tebi”, a inspirirane su Frankopanima i Zrinskima. Izloženi su interaktivni plakati putem kojih se može pristupiti audio vodiču Rute te saznati brojne frankopanske zanimljivosti. Zainteresirani mogu prolistati i sve tiskovine nastale u sklopu projekta.


Najmlađima će zasigurno najzanimljivije biti frankopanske slikovnice, a starijoj generaciji fotomonografija i monografija. Izdvojen je gastro kutak kroz koji je prikazana ostvarena suradnja s lokalnim poduzetnicima koji su kreirali nove proizvode, kao i promotivni kutak sa suvenirima koji su dostupni na blagajni muzeja. Ova izložba predstavlja i dva video ekrana s multimedijalnim sadržajima. Na jednom je moguće pristupiti 360° panoramskoj šetnji, a na drugom se prikazuju promotivni spotovi i lokacije koje čine ovu kulturno-turističku Rutu.

Izložba Kulturno- turističke rute Putovima Frankopana objedinjuje županijsku kulturnu, gastronomsku i turističku ponudu, koju svi posjetitelji mogu slobodno razgledati.