Ostalo 16. lipanj 2021.

Izložba tetoviranih osoba u riječkom Palachu

Izložba tetoviranih osoba u riječkom Palachu
U Palachu će se ove subote, 19. lipnja, održati zanimljivo događanje- Still Tattoo projekt, koji se sastoji od dva djela- umjetničkog/izložbenog jednodnevnog čina i tribine

Rijeka Tattoo Expo o slavi svoj deseti rođendan i tim povodom planira realizirati nekoliko događanja. Iako je epidemiološka situacija poremetila tijek za čitavih godinu dana, ipak je prvi u nizu slavljeničkih događanja dočekao svoje svjetlo dana. 

Still Tattoo autorski je projekt Mie Mohorić i Nataše Radović, koje su se upoznale radeći skupa u produkcijskom timu Rijeke 2020 za Europsku prijestolnicu kulture. 


Ideja izlaganja živih tetoviranih osoba potekla je od Mije, koja je ujedno i producentica i glavna koordinatorica Rijeka Tattoo Expo- a proteklih 6 godina. Nataša je dotjerala i usavršila postojeću ideju te joj dodala umjetničku notu. Sam čin izvedbe izgledat će kao “živa slika”. Radi se o statičnoj sceni sa sudionicima koji će nepokretni i šutljivi biti pažljivo postavljeni na pozornicu i u prostor Palacha, sa što izloženijim tetovažama.

Tribina o riječkoj tattoo sceni

Osim umjetničkog djela programa koji se u ovoj formi po prvi put javlja u Rijeci, ali prema našim saznanjima i ostatku Hrvatske bit će održana i tribina o riječkoj tattoo sceni koju će voditi Mia Mohorić. O sceni će pričati riječki tattoo artisti- Anja Ferenčić i Vedran Vičević Vic, uz pokoje iznenađenje pa svakako vrijedi posjetiti ovo zanimljivo događanje.


Cilj tribine, ali i ostatka programa je progovoriti o tetoviranju kao vrsti umjetnosti koja se i dalje vrlo često marginalizira. Tetovirati je teško, zahtjevno i svaki put platno je drugačije jer svačija koža zahtjevna je na specifična način, a uz to prostora za greške i popravke nema. No umjetnička djela koja na koži nastaju, uz svu svoju raskoš i posebnost pričaju i osobne priče onih što ih nose cijeli život. 

Still Tattoo u subotu 19. lipnja u Palachu počinje u 16 sati, a tribina je predviđena za 20 sati u Kružnoj ulici ispred Palacha ako to vremenski uvjeti dozvole (u slučaju kiše tribina seli također u Palach). Ulaz je slobodan na oba programa.