Ostalo 26. lipanj 2020.

Još 6 osoba u PGŽ pozitivno na koronavirus

Još 6 osoba u PGŽ pozitivno na koronavirus

Još 6 osoba u PGŽ pozitivno je na koronavirus. Četvero su kontakti osoba za koje se jučer potvrdilo da su zaraženi, a dva su pomorca.

Prema informacijama epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ na našem je području utvrđena prisutnost korona virusa kod još 6 osoba. Među njima, četvero su kontakti osoba za koje se jučer potvrdilo da su zaraženi, a dva su pomorca, jedan koji je doputovao iz inozemstva te drugi koji je zbog prirode posla u kontaktu s pomorcima i odlazi na brodove.

U svih 16 slučajeva korona pozitivnih u protekla dva dana radi se o importiranom virusu iz već utvrđenih žarišta u RH kao i nama susjednih zemalja. Nitko od njih nema simptome bolesti. O aktualnoj epidemiološkoj situaciji raspravljao je i Stožer civilne zaštite PGŽ koji je donio više zaključaka, između ostalog i mjere pojačane prevencije. Tako se ponovno uvodi zabrana posjeta domovima za starije i nemoćne na području Primorsko- goranske županije kao i napuštanje domova od strane štićenika osim u iznimnim slučajevima. Obavezno je i nošenje maski prilikom ulaska u zdravstvene ustanove.

Također se pozivaju građani na obavezno nošenje maski u javnom prijevozu, te sve organizatore javnih okupljanja poziva da osiguraju provođenje epidemioloških mjera, koje uključuju i osiguranje fizičke distance među sudionicima. Županijski stožer traži ograničenje rada noćnih klubova. Od danas je i KBC Rijeka uveo zabranu posjeta.