Ostalo 6. studeni 2019.

Još mjesec dana do Festivala čokolade

Još mjesec dana do Festivala čokolade

Pripremite nepca na neodoljive užitke, poručuju iz Turističke zajednice grada Opatija najavljujući “najslađi vikend u godini”, koji će od 6. do 8. prosinca grad ispuniti atraktivnim programom i vrhunskim slasticama među kojima je i čokolada s magarećim mlijekom.

Festival čokolade, koji se svake godine održava u prvom vikendu prosinca, već odavno nije “slatka mala tajna” Opatije i njenih stanovnika, jer ova oaza za sve “čokoljupce” svojim atraktivnim programom i jedinstvenim delicijama privlači desetke tisuća posjetitelja iz čitave Hrvatske i inozemstva. 


Najslađi opatijski vikend od 6. do 8. prosinca donosi brojne novitete: na sajmu Čokoladna čarolija u centru Gervais okupit će se dosad rekordan broj izlagača iz Hrvatske, Slovenije i Italije, a među nevjerojatnim slasticama koje će predstaviti prvi će se puta moći kušati i čokolada s magarećim mlijekom.

Turistička zajednica grada Opatije priprema neodoljiva iznenađenja koja će oduševiti ne samo nepca posjetitelja, već i sva njihova osjetila, jer program Festivala čokolade donosi brojne nastupe vrhunskih glazbenika, zanimljive radionice za male i velike ljubitelje čokolade, skulpture od čokolade, a ova će namirnica biti neizostavan sastojak na menijima opatijskih restorana, ali i u tretmanima spa&wellness centara.


Uvertiru u Festival čokolade dat će u četvrtak, 5. prosinca koncert Festivala Kvarner- El Fuego koji će sljubiti vrhunsku čokoladu Zotter i tradicionalne španjolske pjesme pune ritma u izvođenju mladog ansambla Cantoría, poznatog po iznimnim vokalnim sposobnostima. 

Uz klasičnu glazbu, čokolada će se “umiješati” i u izvedbene umjetnosti, znanost i kulturu. Tako će Osnovna škola za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica Rijeka u programu čokolada u pokretu izvesti Slatku plesnu priču, a Croatian Choco Concept predstavit će čokoladne atrakcije u znanosti i kulturi te pružiti priliku za kušanje čokolade Teslade posvećene izumima Nikole Tesle, praline Mohole posvećene radu Andrije Mohorovičića koje na presjeku prikazuju građu Zemlje i Moho sloj, kao i slatke Bašćanske ploče, opatijske kamelije, detalje šetališta lungomare...


“Zasladite si početak prosinca u Opatiji, pripremite svoja nepca na neodoljive užitke i ispunite tri dana slatkim i nezaboravnim doživljajima”, pozvali su iz Turističke zajednice grada Opatija.