Ostalo 26. veljača 2022. V.A.

Kastavci pobjednici 13. Maškaranog klapskog maratona

Kastavci pobjednici 13. Maškaranog klapskog maratona
Muška klapa Kastav sa skladbom “Kastafska odiseja 3865” pobjednik je 13. Maškaranog klapskog maratona. Drugo mjesto pripalo je klapi Skalin iz Matulja, a treće Ženskoj klapi Hreljin.
       
Jedno od rijetkih maškaranih događanja koje je održano u ovim pandemijskim vremenima je i ono jedno od najpopularnijih, najoriginalnijih i najveselijih- Maškarani klapski maraton. Njegovo 13. izdanje donijelo je još jednu doista posebnu večer u Opatiji, a Sportska dvorana Marino Cvetković je još jednom bila “dom raspjevanih maškaranih klapa”.


Program je započeo tradicionalnim ulaskom zvončara, a ove su godine publiku svojim dolaskom počastili Brgujski zvončari koji su svojom zvonjavom “otjerali zlo” i pripremili publiku na spektakl kojim su maestralno rukovodila dva nezaobilazna voditelja- Mario Lipovšek Battifiaca i Dražen Turina Šajeta. 


Ovaj vrsni dvojac je predstavio nastup osam klapa koje su svojim nastupima oduševile publiku. Nastupile su: Ženska klapa Hreljin, Muška klapa Kastav, Vokalisti Salone iz Solina, Ženska klapa Kurjože iz Splita, Muška klapa Skalin iz Matulja, Muška klapa Baladur iz Opatije, Muška klapa Intriga iz Rijeke te Muška klapa Mimoza iz Splita, a maskama i tematski, klape su nas podsjetile na našu svakodnevicu te se dotakle inflacije, našeg mentaliteta, Hane i Graše… i sve je skupa bilo upravo kako treba biti- veselo, šareno uz smijeh do suza.


Svojim duhovitim izvedbama klape su se natjecale za nagrade publike koja je glasala putem glasačkih listića i žirija u kojem su sjedili Nikola Peršić (predsjednik žirija), Jadranka Čubrić, Branko Uvodić, Marina Medarić, Mauro Staraj, Aleksandra Kućel Ilić, Robert Ferlin, Slavica Mrkić Modrić, Andrej Baša, Suzi Petričić, Irena Grdinić i Kristina Tubić. 


Dok su se prebrojavali glasovi publiku u dvorani i onu koja je uživala u prijenosu uživo svojim je nastupom zabavio Mario Lipovšek Battifiaca koji je izveo nekoliko svojih uspješnica, a njegov nastup su koreografijom popratili Opatijski kukali igrajući “picigin na suhom”, a ovaj nenadmašni izvođač je na scenu pozvao i svog budućeg kolegu u hrvatskom pjevačkom showu Roberta Ferlina te su zajedno i zapjevali na oduševljenje publike.


Nakon show programa je uslijedilo i svečano proglašenje najboljih, a ono što je doista kuriozitet, ne samo ove manifestacije, jest činjenica da su se i ocjenjivački sud i publika u potpunosti odlučili s najviše glasova nagraditi iste klape. Tako je treća mjesta osvojila Ženska klapa Hreljin sa skladbom “Stvar je da stvari ni”, druga mjesta osvojila je klapa Skalin iz Matulja sa skladbom “Inflacija”, a apsolutni pobjednik je Muška klapa Kastav sa skladbom “Kastafska odiseja 3865”.

Izvođenjem pobjedničke skladbe završilo je još jedno izdanje Maškaranog klapskog maratona, a klape su se nastavile družiti uz iće, piće i naravno, klapsku pjesmu.