Ostalo 9. rujan 2019.

Klanjskim osnovnoškolcima novo kombi vozilo

Klanjskim osnovnoškolcima novo kombi vozilo

Župan Zlatko Komadina u Osnovnoj školi Klana predao je ravnateljici Jeleni Grbčić Samardžić ključeve kombi vozila koje je Primorsko- goranska županija nabavila za prijevoz učenika putnika. 

Uz brojne učenike i njihove roditelje događaju je prisustvovala i načelnica Općine Klana Željka Šarčević Grgić.

“Danas je prvi dan škole i naš poklon to simbolički obilježava. Ovaj kombi darovan OŠ Klana prvi je njihov kombi za prijevoz učenika. Vi imate porast učenika od 60%, što će reći s 10 na 16 upisa u prvi razred, a to mi je posebno drago čuti. Ovu zgradu smo zajedničkim snagama popravili i uredili, od krova pa do grijanja”, poručio je župan Komadina dodavši da Primorsko- goranska županija kao osnivač ovakvim ulaganjima pokazuje brigu o djeci u svim svojim osnovnim školama te zaželjevši svim učenicima, a posebno prvašićima puno uspjeha.


Zahvalivši predstavnicima Županije na kombi vozilu, ravnateljica Grbčić Samardžić prigodno je svim učenicima zaželjela uspješan početak nove školske godine te istaknula kako će poklonjeni kombi riješiti dugogodišnji problem škole. 

“Naša škola ima 126 učenika, od toga je 56 učenika-putnika, a 26 je učenika mlađih razreda. Ono što je godinama bio problem je bilo dugo čekanje učenika iz Škalnice, Breze i Lisca do polaska autobusa. Ti su učenici čekali preko sat i pol čak do dva sata da bi došli svojim kućama. Ovaj kombi osigurat će svima puno brži i ugodniji povratak kućama”, rekla je ravnateljica najavivši daljnja ulaganja Primorsko- goranske županije u sanaciju ulaznog stepeništa školske zgrade koje nije sanirano od izgradnje škole, posljednjih 50 godina.


Općinska načelnica Šarčević Grgić rekla je da nabavka kombi vozila unapređuje sigurnost učenika u Klani budući da oni više neće morati pješačiti do glavne ceste da bi se ukrcali na autobus.

U Primorsko- goranskoj županiji ove školske godine 2306 učenika upisalo je prve razrede osnovnih škola što je 85 učenika manje nego lani dok se broj upisa u prve razrede srednjih škola s 2484 upisana učenika zadržao na razini prošle godine. Županija je novu školsku godinu dočekala potpuno spremna s 95 postotnim dovršetkom radova koji su na objektima započeti tijekom ljeta. 

“Opremljeno je sve što treba. Imamo dva velika gradilišta, pripremamo se za regionalne centre kompetentnosti, osigurali smo pomoćnike u nastavi, znači sve je spremno”, zaključila je pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin.