Ostalo 1. kolovoz 2022. K.V., Foto Luigi

Klapska večer za pamćenje u prekrasnom Voloskom

Klapska večer za pamćenje u prekrasnom Voloskom
Smotra klapa, prekrasan ambijent i mjesta u publici ispunjena do posljednjeg mjesta potvrda su da se Volosko i klape javno vole javno

19. izdanje popularne smotre klapa "Klape va Mandraće" se održalo na tradicionalnoj lokaciji, koja se još jednom pokazala jednostavno savršenom za ovakvu manifestaciju. Smotra klapa, prekrasan ambijent i mjesta u publici ispunjena do posljednjeg mjesta potvrda su da se Volosko i klape javno vole javno.


Puno prije početka klapske večeri publika je zauzimala svoja mjesta kako bi uživala u ovoj jedinstvenoj večeri, a obližnji ugostiteljski objekti su bili ispunjeni do posljednjeg mjesta te su njihovi gosti dobili, uz odličnu ugostiteljsku ponudu koju Volosko nudi, i savršenu zvučnu kulisu. 


U “a capella” nastupima, što je pravilo ove cijenjene smotre upravo zbog tog načina izvedbe, uživali su brojni domaćini ali i brojni turisti kojima se predstavilo šest klapa: Skalin Matulji, Boškarin Hum, Ženska klapa Kamelija Opatija, Muška klapa Kastav, Žejanski kntaduri i Kampaneli Donja Kaštela. Potonju je publika pozvala i na bis odajući klapi priznanje za vrsnu izvedbu, ali su sve klape dobile velik i zaslužen pljesak odlično raspoložene publike.


Pod voditeljskom palicom Borne Šmera koji je program nadahnuto vodio "s prove" barke privezane u Mandraću, večer je protekla ugodno, a na samom se početku okupljenima obratio i opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin koji je podsjetio da se smotra klapa održava i u sklopu proslave Dana Grada Opatije i najavio spektakl naredne godine, kada će "Klape va Mandraće" obilježiti jubilarno dvadeseto izdanje. Podsjetio je i na neumoran trud Irene Radovanović, pokretačice i glavnog zamašnjaka cijele manifestacije.