Ostalo 5. studeni 2019.

Kvarner proglašen “must go” destinacijom za 2020.

Kvarner proglašen “must go” destinacijom za 2020.
Na Svjetskom turističkom sajmu u Londonu Kvarner je proglašen “must go” destinacijom za 2020. godinu.

Na jednom od najznačajnijih svjetskih turističkih sajmova koji se upravo održava u Londonu, Kvarner je pobudio veliko zanimanje Britanaca ali i brojnih novinara koji prate globalne turističke trendove. 

Naime, prema izboru jednog od najutjecajnijih specijaliziranih časopisa za turizam Lonely Planet Magazina Kvarneru je dodijeljena godišnja nagrada Best in Travel za 2020. godinu, istaknut je kao “must go” destinacija u 2020. godini te je uvršten na popis “Top 10 regija”.


Tim povodom održana je press konferencija na kojoj je Tom Hall, potpredsjednik Lonely Planet Magazine istaknuo da je regija Kvarner regija fantastičnih mogućnosti s jako puno razloga turističkih dolazaka. 

Zahvaljujući se na ovom izuzetnom priznanju župan Zlatko Komadina rekao je da je to u prvom redu nagrada za sve one koji na Kvarneru vrijedno rade u turizmu, ali i svim stanovnicima naše Županije koji su poznati kao dobri domaćini i promotori svega što naša regija može ponuditi turistima. Od prirodnih ljepota, čistog mora i zraka, bogate povijesno- kulturne baštine, odlične i raznovrsne gastronomije…


U intervju za BBC župan Komadina posebno je istaknuo i bogatu ponudu zdravstvenog turizma, te rekao kako je naša regija s dugom tradicijom u tom turističkom segmentu poznata i kao regija zdravlja te da često ističe kako sedam dana boravka na Kvarneru znači zdravlje za cijelu godinu.

Direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov održala je prezentaciju o turističkoj ponudi Kvarnera s naglaskom na ponudu kulturnog turizma. 


"Nagrada i priznanje od Lonely Planet-a plod su dugogodišnjeg rada ali i dokaz da svi naši rezultati ne dolaze slučajno. Od domaćinstva izuzetno važnog Svjetskog SKAL kongresa u listopadu sljedeće godine, titule Rijeke kao Europske prijestolnice kulture pa do predsjedavanja Hrvatske Predsjedništvom Vijeća EU u 2020. godini, jasno nam je da za regiju Kvarner slijedi ključan "turistički" trenutak! Ovakvi projekti i nagrade postižu se jedino sinergijom i timskim radom. Priznanja s ovako visokih globalnih razina i institucija velika su stvar za hrvatski turizam općenito, jer definitivno pridonose još jačoj promociji naše zemlje", istakla je Peršić Živadinov.

Na na press konferenciji sudjelovali su i ministar turizma RH Gari Cappelli te direktor Glavnog ureda HTZ- a Kristjan Staničić. Uz prigodni promidžbeni materijal, novinari su dobili priliku upoznati Kvarner i kroz posebno pripremljene video materijale.